Friday, December 3, 2021

Top 20 cele mai scumpe medicamente vandute in Romania

Must Read

Cel mai scump medicament înregistrat în România este un flacon de 40 de mililitri de Yervoy, produs folosit pentru bolnavii de cancer în faze avansate, care atinge 78.853 de lei (aproape 18.000 de euro).

Produsul, din portofoliul Bristol –Myers Squibb, nu este compensat de stat şi are preţul stabilit de Ministerul Sănătăţii, la fel ca orice medicament care se eliberează pe bază de prescripţie medicală.

Datele din Catalogul Naţional al preţurilor la Medicamentele de Uz Uman Eliberate cu Prescripţie Medicală (CANAMED) arată că 3 produse au preţuri / unitatea comercializată de peste 10.000 de euro (44.000 de lei), pe lângă Yervoy, celelalte 2 fiind Vyndaqel şi Elaprase, ambele folosite în tratamentul unor boli rare.

Pe locul patru se află Incivo, care are preţul stabilit de Ministerul Sănătăţii de aproximativ 40.000 de lei (9.000 de euro). Cele mai multe medicamente sunt cele folosite pentru tratamentul cancerului (15 din cele 20 de produse luate în calcul).

Top 20 cele mai scumpe medicamente vandute in Romania

- Advertisement -

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Cum arată casa în care locuiește miliardarul Elon Musk. Condițiile modeste în care trăiește cel mai bogat om al lumii VIDEO

Elon Musk știe să facă afaceri, iar acest lucru i-a adus și titlul de cel mai bogat om al planetei,...
- Advertisement -

More Articles Like This