Friday, April 19, 2024

5 aplicatii de care ai nevoie pe tableta ta!

Must Read

Saptamana trecuta ti-am recomandat 5 aplicatii pe care trebuie neaparat sa le incerci pe smartphone-ul tau. Aceleasi aplicatii functioneaza perfect si pe tablete, insa in urmatoarele randuri vom vorbi despre aplicatii care imbunatatesc experienta de utilizare si ofera noi functii pe tableta ta. Iti reamintim ca, pentru aceasta serie de articole, evitam aplicatiile folosite de aproape toti utilizatorii (Facebook, Instagram etc) si jocurile.

Flipboard

Daca iti place sa fii mereu conectat la stiri, nu exista aplicatie mai buna pentru a le citi. Frumusetea Flipboard consta in modul in care iti afiseaza informatiile: desi volumul de stiri creste in fiecare zi, Flipboard recurge la designul traditionalului ziar. Poti organiza articolele in categorii, in functie de domeniile pe care le preferi. Optional, poti adauga feed-urile RSS preferate, daca ai surse de informatii pe care Flipboard nu ti le ofera.

Daca esti mereu pe fuga, poti salva articolele pentru a fi citite mai tarziu, scenariul cel mai probabil fiind cel al unei parcurgeri rapide dimineata, ca in drum spre serviciu sa le poti citi in voie. In cazul in care vrei sa distribui articolele prietenilor tai, ai la dispozitie cele mai populare retele sociale, cat si optiunea de a trimite stiri pe mail si prin Bluetooth.

Desi este disponibil si pe smartphone, te vei bucura cu adevarat de Flipboard pe ecranul mare al unei tablete UTOK.

- Advertisement -

Flipboard

Snapseed

Snapseed a primit de curand o actualizare majora, trecand la versiunea 2.0. Printre instrumentele adaugate deja excelentei palete de functii, aducem aminte includerea a 5 noi filtre precum Lens Blur, Tonal Contrast si Glamour Glow, optiunea Spot Repair, caracteristica programelor avansate de editare fotografica si functia avansata Transform care, pe langa ajustarea dimensiunilor fotografiei, permite modificarea proportiilor in functie de axele verticala si orizontala.

Desi functiile de mai sus par a fi complicate, interfata Snapseed este foarte prietenoasa si usor de utilizat. Utilizatorii avansati se vor bucura de prezenta histogramei, iar utilizatorii incepatori vor aprecia butonul “+” care deschide un meniu intreg de Instrumente si Filtre. La fel ca in cazul Flipboard, Snapseed este disponibil si pe smartphone, insa pe ecranul mare al unei tablete UTOK poti profita mai bine de detalii si de spatiul marit de lucru.

Snapseed

Skype / Google Hangouts

Am inclus doua aplicatii in acest segment, intrucat alegerea o poti face in functie de preferinte. Skype este numele de care se leaga intreaga istorie Voice over IP, cu peste 100 de milioane de utilizatori activi in fiecare luna. Aplicatia ofera canalele de comunicare cu care am fost obisnuiti timp de aproape 12 ani: audio, video si text. Desi s-au schimbat destul de multe din august 2013 (interfata, functii, chiar si actionari), Skype a ramas gratuit pentru apelurile intre utilizatori.

Google Hangouts a aparut relativ recent in peisaj, insa incorporeaza aceleasi functii (mesaje, audio, video, transfer fisiere) si este incorporat in cele mai importante platforme Google: Gmail, Google+ si Android, ca solutie ce se ocupa de toate aspectele mesageriei. Diferentele dintre cele doua aplicatii se reduc de la o actualizare la alta, in cele din urma alegerea fiind influentata de cat de mult iti doresti ca solutia VoIP sa fie fie foarte bine integrata cu sistemul de operare Android.

skype_hangouts

Evernote

Evernote este inca o aplicatie care iti transforma tableta intr-un instrument al productivitatii absolute. Fiind prezent in Play Store de foarte mult timp, Evernote a avut parte de actualizari care il fac in prezent cea mai buna solutie de luat notite. Conform celor mai recente tendinte, Evernote afiseaza o interfata curata, fara elemente care sa iti distraga atentia, insa care iti ofera extrem de multa functionalitate.

Poti organiza notite in “notebooks”, poti adauga tag-uri pentru a le gasi mai usor, le poti atribui o locatie si, daca nu simti nevoia sa scrii, poti inregistra note audio. Insa Evernote a incetat sa fie doar o simpla aplicatie de luat notite. Pe ecranul tabletei tale poti gestiona cheltuieli, facturi, poti crea liste de sarcini si poti garanta acces pentru acestea altor utilizatori Evernote.

O functie extrem de apreciata Evernote ramane posibilitatea de a accesa contul de pe aproape orice platforma, fie ca folosesti tableta, smartphone-ul, fie ca petreci majoritatea timpului in fata unui desktop.

Evernote

Google Chrome

Google Chrome este cel mai popular browser, iar versiunea mobila ofera experiente similare de utilizare. Avantajul Google Chrome pe platforma tabletelor Android consta in interfata minimala, viteza mare de afisare a informatiei si sincronizarea cu serviciile Google. Daca esti utilizator Google Chrome si pe desktop, toate bookmark-urile, istoricul de browsing, numele de utilizator si parolele vor fi sincronizate cu versiunea Android.

In plus, ai acces la toate tab-urile deschise pe toate celelalte dispozitive, astfel incat sa poti continua browsing-ul in voie, chiar daca treci de la desktop la tableta sau invers. Pentru utilizatorii tabletelor cu conectivitate 3G, Google Chrome ofera o functie de reducere a traficului de date cu pana la 50%, iar pentru cei ce vor sa tasteze cat mai putin, Chrome ofera functia de cautare vocala.

GoogleChrome

Acestea sunt doar cateva dintre aplicatiile pe care noi le consideram foarte utile. Ne-ar placea sa aflam care sunt aplicatiile tale preferate si de ce.

Tableta folosita pentru a exemplifica aplicatiile este UTOK Hello 7K, cu procesor Octa Core, ecran IPS HD de 7 inch, conectivitate 3G si functii de apelare.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x