Thursday, April 18, 2024

Belle Gibson, bloggerita care pretindea ca a scapat de cancer cu ajutorul dietelor si al unui stil de viata sanatos, recunoaste ca nu a fost niciodata bolnava

Must Read

O bloggerita care a construit un adevarat imperiu sustinand ca a scapat de cancer prin intermediul dietelor si al unui stil de viata sanatos a recunoscut ca nu a fost niciodata bolnava, scrie The Guardian.

Belle Gibson, o australianca de 28 de ani, a construit o comunitate online si a vandut o carte cu retete cu ajutorul carora pretindea ca ar fi scapat de un cancer la creier. Cartea sa era vanduta cu 3,79 pe Apple Store si a fost descarcata de peste 300.000 de ori.

Totul a inceput in 2009, cand tanara a spus ca i se dadusera mai putin de patru luni de trait, scrie zdnet.fr. Ea pretinde ca a renuntat la medicamentele traditionale si a optat pentru o schimbare radicala a modului de viata si al alimentatiei.

“Nimic din toate astea nu e adevarat. Nu vreau iertare. Cred doar ca (a vorbi deschis) este lucrul corect care trebuie facut. Dincolo de toate. As vrea ca oamenii sa spuna OK, este uman”, a declarat acum Gibson, pentru Australian Women’s Weekly, intr-un interviu care va fi publicat joi.

Imperiul lui Gibson, care continea o aplicatie pentru telefoane mobile denumita The Whole Pantry si un site cu retete cu acelasi nume a inceput sa se destrame in martie, atunci cand s-a aflat ca nu a donat niciodata miile de dolari pe care promisese ca le va dona din banii primit din vanzarea produselor sale.

- Advertisement -

Mai tarziu in aceeasi luna, Gibson declara ca a fost diagnostica gresit de catre un specialist german in magnetoterapie cu cancer la sange, splina, uter si ficat, dar ca avea intr-adevar cancer la creier. Ea a refuzat sa le arate ziaristilor documente medicale care sa ateste acest diagnostic.

“In timpul interviului, de cate ori era confruntata, Belle izbucnea in plans si vorbea neclar”, explica Women’s Weekly.

Cand s-au multiplicat semnele de intrebare, luna trecuta, Gibson s-a confruntat cu o reactie puternica a comunitatii online. A inceput sa-si stearga conturile de social media si postari despre diversele ei boli.

Multi oameni au criticat-o pe Gibson pentru faptul ca a pus in pericol viata bolnavilor de cancer, sugerand regimuri alimentare pe care nu le verificase.

News Ltd, care a obtinut o copie integrala a interviului acordat Women’s Weekly, scrie ca Belle Gibson nu a reusit sa explice de ce a mintit, invocand doar o copilarie dificila.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x