Friday, March 29, 2024

Ce salariu castiga romanii care muncesc in Spania

Must Read

Locurile de muncă actuale sunt precare şi puţine pe piața spaniolă, iar cei care au norocul să fie contactați de angajatori nu se pot aștepta la veniturile de odinioară.

Jumătate din persoanele care se află astăzi în căutarea unui loc de muncă în Spania au şanse să câştige un salariu de cel mult 800 de euro pe lună.

Doar 7% dintre CV-urile depuse au efect

Potrivit unui sondaj realizat de Organizația Consumatorilor (OCU) din Spania, pe 1.111 persoane, cu vârste între 18 şi 65 de ani, completată cu un studiu realizat în rândul membrilor OCU, mai reiese că doar 7% din cei care trimit solicitări de muncă primesc un răspuns, şi nici acela nu e întotdeauna pozitiv.

Numărul şomerilor în Spania este de 4,5 milioane, iar Sondajul EPA privind populaţia activă indică un număr şi mai mare de şomeri, de 5,5 milioane.

- Advertisement -

Sondajul OCU arată că o treime din cei întrebaţi se află în şomaj de mai bine de trei ani şi patru din 10 şomeri au prezentat CV-ul pentru peste 10 locuri de muncă, numai în ultimele trei luni.

Spaniolii sunt înclinați să nu refuze nici o ofertă

Autorii sondajului mai subliniază că cei mai mulţi şomeri sunt dispuşi să accepte orice job și să renunţe la a munci în domeniul pentru care s-au pregătit. Astfel, 84% dintre respondenţi recunosc că îşi caută de muncă orice ar fi.

Norocoşii care sunt contractaţi spun, în 50% din cazuri, că salariul net este de 889 de euro/lună, pentru normă întreagă, iar 25% dintre cei chestionaţi vorbesc despre oferte de 650 de euro sau chiar mai mici.

Şi acest sondaj confirmă că cine are mai multe studii în Spania, are şanse mai mari să primească de muncă. Numărul şomerilor cu studii minime este dublu faţă de cel al persoanelor cu studii superioare.

În funcţie de nivelul de formare, acestea sunt salariile, potrivit rezultatelor sondajului realizat de OCU:

  • fără studii  – 771 euro
  • studii medii – 878 euro
  • studii superioare -1.036 euro.

Una din concluziile autorilor este că salariul lunar de 1000 de euro pe lună este de domeniul istoriei şi că pentru multe persoane este un lux!

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x