Thursday, March 28, 2024

Cum sa maresti autonomia bateriei telefonului mobil: Iata 5 sfaturi

Must Read

Cele mai noi smartphone-uri impresioneaza prin procesor, RAM, camera si ecran, insa tot mai multa lume se uita la capacitatea bateriei. Pana la urma cat de performant poate fi un smartphone daca bateria nu-i permite sa functioneze la capacitate maxima cel putin o zi? Drept urmare ne-am gandit sa iti aratam 5 moduri prin care poti sa maresti autonomia bateriei de pe smartphone-ul tau.

1. Identifica aplicatiile care consuma multa energie

Universul retelelor sociale nu ar fi la fel fara dezvoltarea telefoanelor inteligente. Cu toate acestea, aplicatiile ce servesc retelele sociale consuma cele mai multe resurse. Din cauza notificarilor dese, smartphone-ul tau ajunge sa consume o importanta cantitate de energie.

Solutia la indemana pentru aceasta problema este actualizarea manuala a informatiilor care ajung la tine. Acest lucru este valabil si pentru serviciile de sincronizare Google, care pot fi activate manual. Tot ce trebuie sa faci este sa intri in setarile fiecarei aplicatii si sa alegi actualizarea manuala.

Cu toate ca nu vei mai fi primul care sa afle cele mai noi vesti, vei fi ultimul care isi da smartphone-ul pe mana incarcatorului la sfarsitul zilei.

- Advertisement -

2.  Ai nevoie de conectivitate totala?

Chiar si cel mai ieftin telefon inteligent dispune de optiuni bogate de conectivitate: 3G, GPS, busola, WiFi si Bluetooth, iar folosirea tuturor duce la o durata de viata scazuta a bateriei. In majoritatea situatiilor nu vei avea nevoie de toate, asa ca dezactivarea acestora este mai mult decat recomandata.

Si cum intrarea repetata in setari pentru dezactivare poate fi considerata greoaie, Android Jelly Bean iti permite sa activezi si sa dezactivezi toate conexiunile din bara de notificari. Daca esti in permanenta conectat la o retea WiFi, poti seta smartphone-ul sa functioneze doar pe reteaua 2G.

3. Luminozitate variabila a ecranului

Cum e mai bine sa setezi luminozitatea smartphone-ului? Mai ridicata pentru exterior? Mai coborata pentru interior? Exista sanse foarte mari sa nu te fi gandit la asta si sa lasi luminozitatea cat mai ridicata, pentru a vedea oricand informatiile de pe smartphone-ul tau.

Insa luminozitatea ridicata consuma multa energie, fapt ce va duce la o descarcare mult mai rapida a bateriei tale. De aceea iti recomandam sa pui la lucru senzorul de luminozitate al smartphone-ului tau. In meniul de setare a luminozitatii (Display – Brightness) poti activa optiunea Automatic Brightness, pentru a te asigura ca ai o luminozitate ideala a ecranului tau, indiferent de mediul in care te afli.

4. Widget-urile si launchers sunt frumoase, dar…

Android este atat de apreciat la nivel global pentru ca ofera un nivel ridicat de customizare, insa toate aceste beneficii estetice duc la consumarea rapida a bateriei.

Widget-urile sunt o poarta permanent deschisa catre informatiile de care ai nevoie. Daca facem referire la RSS Feeds si alte widget-uri care imping informatia direct pe ecranul tau, afla ca acele verificari constante duc la micsorarea duratei de viata a bateriei. De aceea iti recomandam sa apelezi la cat mai putine widget-uri.

Mai mult, alaturi de launchers, widget-urile dau mai mult de lucru procesorului grafic al smartphone-ului sau tabletei. Desi cipurile grafice de ultima generatie ruleaza foarte fluid orice aplicatie, interfata si widget 3rd party, folosirea constanta a acestora duc inevitabil la diminuarea autonomiei bateriei.

UTOK a ales sa iti ofere o interfata curata, standard a sistemului de operare Android tocmai din acest motiv: pentru ca tu sa te bucuri mai mult de smartphone-ul sau tableta ta.

5. Cand toate lucrurile sunt complicate, exista aplicatii ce iti sar in ajutor

Daca doresti o solutie rapida de gestionare a resurselor bateriei tale, poti recurge la o aplicatie speciala. Magazinul Play are o oferta bogata de aplicatii ce te ajuta in acest sens, iar una dintre cele mai populare este Battery Doctor.

Cu o simpla scanare a situatiei smartphone-ului tau, Battery Doctor iti poate indica ce aplicatii poti inchide si ce optiuni poti modifica pentru marirea duratei de viata a bateriei. Aplicatia este disponibila gratuit in Magazinul Play.

Acestea sunt doar 5 dintre modurile prin care potisa economisesti energia bateriei tale. Tu pe care le folosesti?

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x