Friday, April 19, 2024

De saptamana viitoare bacsisul de la clienti va fi impozitat

Must Read

Guvernul a aprobat astăzi Ordonanţa care reglementează banii lăsaţi de clienţi, drept mulţumire, chelnerilor şi ospătarilor care i-au servit. Clientul urmează să primească două bonuri fiscale, unul pentru ce a consumat şi altul pentru bacsisul lăsat.

De săptămâna viitoare, tot ce va intra în cutia cu bacşisuri va fi mai întâi trecut pe un bon fiscal şi apoi impozitat. Guvernul a aprobat astăzi, în şedinţa de Guvern, ordonanţa care reglementează banii lăsaţi de clienţi, drept mulţumire, prestatorilor de servicii.

Indiferent cine va păstra bacşişul, statul va încasa un impozit de 16% din suma lăsată de client. Un ospătar care primeşte 15 lei bacşiş, la o notă de 100 de lei, ar urma să plătească la stat 2,4 lei.

Iar patronatele din industria hotelieră şi restaurantelor au cerut o mai bună reglementare în domeniu, după ce inspectorii antifraudă au închis sute de afaceri. Sancţiunile au fost aplicate, în multe situaţii, după ce în casele de marcat s-au descoperit sume mai mari de bani, provenite din bacşişuri. Pentru a nu exista confuzii toţi angajatii localului trebuie să declare la intrarea în tură câţi bani au în buzunare. Cine n-o face, riscă amenzi.

- Advertisement -

Iar astfel, firmele nu vor mai putea fi închise din cauza bacşişului lăsat de clienţi, angajaţilor. Ordonanţa Guvernului prevede ca pentru diferente de pana la 100 de lei, comercianţii pot scapa doar cu avertisment, în timp ce la diferenţe mai mari de 100 de lei, amenzile urcă la câteva zeci de mii de euro. Indiferent de sancţiunea primită, la o a doua greseală unitatea va fi închisă pentru 30 de zile.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x