Friday, March 29, 2024

Iata cum va fi vremea de 1 Mai. Vezi prognoza meteo pe urmatoarele 2 saptamani

Must Read

Potrivit Inmh.ro, vremea în următoarele două săptămâni va fi rece şi ploioasă în aproape toate regiunile ţării.

BANAT
La începutul primei săptămâni valorile termice vor scădea accentuat, de la maxime în data de 27 aprilie, în medie regională, de 24…25 de grade şi minime de 10…12 grade, până la 11…12 grade pe parcursul zilei de miercuri, 29 aprilie, şi în jur de 4 grade joi dimineaţa. Apoi temperaturile vor creşte uşor şi se vor apropia de mediile climatologice specifice perioadei. Astfel, valorile diurne vor oscila între 17 şi 22 de grade, iar cele nocturne între 6 şi 10 grade. Vor fi posibile ploi aproape zilnic, pe tot parcursul intervalului de prognoză. În jurul datei de 28 aprilie vor fi mai ales averse, pe arii extinse și moderate cantitativ.

CRIŞANA
Intervalul 29 aprilie – 3 mai va fi caracterizat de o vreme mai rece decât în mod obişnuit, cu media regională a temperaturilor maxime între 10 şi 18 grade (cele mai scăzute valori urmând a se înregistra pe 29 aprilie), iar cea a minimelor de 3…6 grade. Apoi, până la mijlocul celei de-a doua săptămâni de prognoză, vremea va intra într-un proces de încălzire treptată, temperaturile diurne tinzând spre 22 de grade, iar cele nocturne oprindu-se la 10 grade. Din 7 mai şi până la sfârşitul intervalului, vremea se va răci, iar valorile termice medii se vor situa uşor sub cele normale în această perioadă.
Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată aproape în fiecare zi, până la sfârşitul intervalului. Vor fi şi averse, însemnate cantitativ pe 28 aprilie, dar izolat şi în jurul datelor de 1, 2, 5, 6 şi 9 mai.

TRANSILVANIA
În prima săptămână de prognoză, regimul termic va fi caracterizat de variaţii semnificative de la o zi la alta. Cele mai ridicate valori sunt de aşteptat pe 27 şi 28 aprilie, când vor fi, în medie, maxime de 20…22 de grade, dar şi pe 1 mai, când se vor înregistra în jur de 19 grade, în timp ce pe 29 aprilie, cea mai rece zi din interval, valorile termice diurne vor fi de doar 11…12 grade. Temperaturile minime vor marca o scădere accentuată, de peste 6 grade, din 29 până în 30 aprilie, când se vor apropia de pragul de îngheţ. Ulterior, vremea va intra într-un proces de încălzire, iar valorile termice se vor situa în jurul celor normale în această perioadă. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 16…20 de grade, iar cea a minimelor de 4…7 grade.
Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în 28 şi 29 aprilie, când vor fi posibile şi cantităţi de apă mai însemnate, apoi după data de 1 mai, este posibil să plouă aproape zilnic.

- Advertisement -

MARAMUREŞ
Vremea va fi caldă în primele două zile de prognoză, însă, în 29 aprilie, valorile termice vor scădea accentuat, cu peste 10 grade, ajungând la maxime diurne de 10…11 grade şi minime nocturne în jurul valorii de 2 grade. Apoi temperaturile vor creşte uşor, astfel că, pe 1 mai, mediile regionale ale maximelor, de 17…18 grade, şi ale minimelor, de 5…6 grade, vor caracteriza o vreme normală pentru această perioadă. Din 2 mai şi până la sfârşitul intervalului, vor fi oscilaţii uşoare de la o zi la alta, dar valorile termice, atât cele diurne, cât şi cele nocturne, se vor apropia de mediile climatologice specifice perioadei.
Vor fi posibile ploi aproape zilnic, dar pe 28 aprilie pe arii extinse vor fi averse, moderate cantitativ.

MOLDOVA
Până la sfârşitul lunii aprilie, vremea se va răci accentuat, astfel încât maximele termice vor scădea până la 15 grade în 29 şi 30 aprilie. Ulterior, deşi valorile termice vor marca o creştere treptată, se vor menţine uşor sub cele normale în prima decadă a lunii mai. Astfel, maximele se vor încadra între 16 și 20 de grade, cu valorile cele mai ridicate în zilele de 1, 5 și 6 mai. Temperaturile nocturne vor avea o evoluţie similară, cele mai scăzute minime, în medie de 4…5 grade, urmând a se înregistra pe 30 aprilie şi 1 mai.
Vor fi posibile ploi în tot intervalul de prognoză, dar cu o probabilitate mai mică în 27 şi 30 aprilie, respectiv 1 mai. În 28-29 aprilie sunt de aşteptat averse pe arii extinse, mai însemnate cantitativ.

DOBROGEA
În toată regiunea, intervalul 30 aprilie – 4 mai va fi caracterizat de o vreme mai rece decât în mod obişnuit, cu media regională a temperaturilor maxime de 16…17 grade, iar cea a minimelor de 7…9 grade. În rest intervalului, valorile termice medii vor fi apropiate de cele climatologic normale, cu maxime ce se vor situa în jurul valorii de 18 grade şi minime între 9…11 grade.
Probabilitatea pentru apariţia temporară a ploilor slabe va fi mai ridicată în intervalele 28-30 aprilie şi 2-8 mai.

MUNTENIA
Vremea va fi deosebit de caldă în primele două zile de prognoză. Însă în 29 şi 30 aprilie, valorile termice vor scădea, ajungând la maxime diurne de 17…18 grade şi minime nocturne în jurul valorii de 6 grade. Din 1 mai şi până la sfârşitul intervalului vor fi oscilaţii uşoare de la o zi la alta, dar, în medie, valorile termice, atât cele diurne, cât şi cele nocturne, se vor apropia de mediile climatologice specifice perioadei. Prin urmare, maximele se vor încadra, în medie regională, între 18 şi 22 de grade, iar minimele între 7 şi 10 grade.
Aproape zilnic vor fi posibile ploi, care vor avea şi caracter de aversă şi izolat pot fi mai însemnate cantitativ, cu precădere în 28-29 aprilie.

OLTENIA La începutul primei săptămâni, valorile termice vor scădea accentuat, de la maxime, în medie regională, de 24 de grade şi minime de 10…11 grade în data de 27 aprilie, până la 15 grade, miercuri, 29 aprilie, şi în jur de 5 grade în timpul dimineţii de joi, 30 aprilie. Apoi, deşi valorile termice vor marca o creştere treptată, se vor menţine, în general, uşor sub cele normale în această perioadă. Astfel, maximele se vor încadra între 17 grade în zilele de 30 aprilie şi 2 mai şi 23 de grade în data de 6 mai. Temperaturile nocturne vor avea o evoluţie similară, cele mai scăzute minime, în medie de 6 grade, urmând a se înregistra pe 3 mai, iar cele mai ridicate, de 10 grade, fiind aşteptate în jurul datei de 7 mai.
Vor fi posibile ploi slabe în aproape tot intervalul de prognoză, însă în jurul datei de 28 aprilie vor fi mai ales averse, însemnate cantitativ, şi se vor semnala pe arii mai extinse.

LA MUNTE
Debutul intervalului de prognoză va fi caracterizat de o scădere accentuată a valorilor termice, de la temperaturi maxime, în medie de 13…14 grade şi minime de 5…6 grade, până la 6…7 grade pe 29 şi 30 aprilie şi aproximativ -2 grade în dimineaţa zilei de joi, 30 aprilie. Până spre începutul săptămânii viitoare, regimul termic va avea variaţii de la o zi la alta, iar la jumătatea celei de-a doua săptămâni a intervalului de prognoză va deveni apropiat de cel înregistrat în primele zile.
Se vor semnala precipitaţii aproape în fiecare zi, dar în 28-29 aprilie acestea vor cădea pe arii extinse, vor avea mai ales caracter de aversă şi, izolat, vor fi însemnate cantitativ.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x