Thursday, April 25, 2024

Povestea omului care a decis sa-si faca o tara si are deja zeci de mii de cereri de cetatenie

Must Read

Un ceh pretinde ca este presedintele unei noi tari pe care a fondat-o in Europa. Vit Jedlicka, membru al Partidului Cetatenilor Liberi din Republica Ceha, conservator, s-a autoproclamat presedinte al Liberland. Noua tara s-ar afla intre Serbia si Croatia, pe o bucata nerevendicata pana acum, de aproape 8 kilometri patrati, scrie Time.

In noua “tara” taxele sunt optionale si nu exista armata. “Obiectivul fondatorilor noului stat este sa construiasca o tara unde oamenii cinstiti pot prospera fara a fi oprimati de guverne care le fac viata neplacuta prin povara restrictiilor si taxelor”, se arata in comunicatul ce anunta nasterea Liberland. Motto-ul tarii este “traieste si lasa sa traiasca”.

Jedlicka a admis ca Liberland a inceput ca o gaselnita politica, “ca un fel de protest”, insa “acum incepe sa devina un proiect real, cu sprijin real”.

Proiectul a primit deja cam 20.000 de cereri de cetatenie si Jedlicka estimeaza ca tara va primi cam 100.000 de cereri pana la sfarsitul saptamanii viitoare. Cererile sunt depuse prin intermediul website-ului noii tari. Unii dintre aplicanti vor deja sa se mute pe noul teritoriu.

- Advertisement -

“Suntem cel mai aglomerat birou de imigrare din lume”, a ras acesta despre personalul voluntar format din sapte persoane.

Procesul de acordare a cetateniei este totusi selectiv si Jedlicka spune ca doar 3.000 pana la 5.000 de persoane o vor primi in cele din urma. In fine, Liberland va avea un numar de cetateni similar Liechtenstein, adica in jur de 35.000, dar nu toti vor trai pe teritoriul tarii.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Alegeri SUA: Actorul Dwayne „The Rock” Johnson îşi retrage sprijinul pentru Biden

Actorul american Dwayne Johnson, cunoscut ca The Rock, a declarat vineri că, spre deosebire de alegerile prezidenţiale din 2020,...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x