Thursday, March 28, 2024

Psylliumul trateaza hemoroizii

Must Read

Una din principalele cauze ale hemoroizilor este constipația cronică. Și diareea cronică poate avea, adesea, același efect. Ele sunt afecțiuni intestinale care exercită presiune pe vasele de sânge din zona rectală și, astfel, determină umflarea și apariția inflamațiilor cunoscute drept hemoroizi.

Se știe că dieta potrivită este cel mai bun mod de a trata hemoroizii. Fructele, sub formă de piure sau suc și suplimentele cu fibre, în special cu psyllium, reglează funcționarea sistemului digestiv. O digestie bună ameliorează presiunea intestinului asupra vaselor de sânge și contribuie la vindecarea hemoroizilor.

Click pentru preturi si alte detalii!

Ce este Psyllium?

Psyllium este un supliment de tărâțe făcut din cojile semințelor plantei Plantago. Plantago ovata este un arbust care crește în toată lumea, dar este cel mai des întâlnit în India. Fiecare plantă poate produce până la 15.000 de semințe mici, acoperite cu un gel caracteristic care îi conferă și calitățile benefice.

- Advertisement -

Psyllium conține fibre solubile, care promovează și reglează mișcările regulate ale intestinului și înmoaie scaunul, înlăturând constipația.

Psyllium este disponibilă sub formă de pulbere – și atunci se administrează cu apă, suc, ceai sau alte băuturi, dar fără alcool sau cafea; de asemenea se găsește și sub formă de comprimate, napolitane, batoane de cereale, iar în acest caz, după consumarea lor, se va bea cel puțin o cană de apă sau suc.

O condiție foarte importantă, atunci când consumăm Psylium, este să bem o cantitate suficient de mare de lichide, în caz contrar consumul de fibre va intensifica constipația, nu o va corecta. Se consumă minim 6-8 pahare de lichid pe zi.

Cum acționează Psyllium?

Efectele semințelor de psyllium se datorează prezenței mucilagiilor, substanțe care atrag și rețin apa. În intestine, acestea se comportă asemenea unui burete care se umflă, absoarb apa, stimulează peristaltismul și ușurează tranzitul intestinal. Ele au capacitatea de a absorbi de circa 13 ori greutatea lor în apă. De asemeni, mucilagiile au proprietatea de a absorbi substanțele toxice din intestine și de a le elimina, contribuind, în mod esențial, la detoxifierea organismului și la menținerea sănătății colonului.

Aceste fibre din psyllium nu sunt digerabile, ele au doar acțiune mecanică, se umflă, rețin apa, măresc volumul scaunului, îl înmoaie și sunt eliminate o dată cu el. Sunt utilizate doar ca laxative de volum, fără nici un risc de a da dependență sau de a fi toxice.

Efectele consumului de psyllium

Fibrele solubile, care se găsesc în tărâțele de psyllium, ajută la scăderea colesterolului și a glucozei, reduc pofta de mâncare, conferă rapid senzația de sațietate, fiind foarte eficiente în curele de slăbire. Reducerea greutății corporale are efecte benefice în tratarea hemoroizilor – o greutate prea mare determină o presiune crescută asupra zonei rectale, a vaselor de sânge din zonă. Reducerea greutății scade și presiunea din zonă, grăbind vindecarea.

Psyllium este utilă și în constipație și în caz de diaree.

Astfel, dacă consumăm psyllium și o cantitate mare de apă corectăm constipația – fibrele absorb apă mai multă în colon, se umflă și măresc volumul scaunului și în același timp îl înmoaie. Volumul mărit al scaunului determină creșterea peristaltismului intestinal și provoacă eliminarea mai rapidă a conținutului colonului.

Dacă, însă, consumăm psyllium și puțină apă, fibrele vor absorbi din intestin cantitatea excesivă de apă, vor întări scaunul și vor elimina diareea.

În ambele situații, constipație sau diaree, corectându-le, se reduce presiunea la care este supus colonul și zona rectală și astfel se reduc crampele, spasmele, durerea și se trateaza eficient hemoroizii.

Psyllium are, de asemenea, un avantaj suplimentar față de alte surse de fibre, și anume acela de a reduce flatulența și balonarea, și în acest mod se reduce presiunea asupra colonului și rectului.

Datorită acestor efecte psyllium este indicată în tratarea constipației, diareiei, colitelor, intoxicațiilor digestive, sindromului de colon iritabil, hipercolesterolemiei, diabetului zaharat, obezității, hemoroizilor, fisurilor anale. Este eficientă în detoxifierea organismului și reduce riscul de cancer de colon.

Cum se administrează psyllium?

În general se administrează ½-2 lingurițe de semințe de psyllium într-o ceașcă cu apă caldă, ceai sau suc de fructe. Se amestecă bine, apoi se bea imediat deoarece psyllium se îngroașă rapid atunci când este adăugată în apă și apoi nu este prea plăcută la înghițire. Este indicat să se mai bea, cel puțin, o cană de lichid, după ce s-a administrat psyllium.

Puteți lua psyllium dimineața sau seara, înainte de culcare. Se poate începe cu o linguriță pe zi, crescând treptat, până la 2-3 lingurițe de 2 ori pe zi.

Suplimentele de psyllium pot reduce sau întârzia absorbția anumitor medicamente. Din acest motiv nu trebuie să luați suplimente de psyllium, în același timp cu alte medicamente. Fibrele de psyllium se iau cu cel puțin 1 oră înainte sau cu 2-3 ore după administrarea altor medicamente.

De asemenea, când administrați psyllium copiilor este necesară o supraveghere strictă pentru a nu se îneca în cazul în care ar avea probleme la înghițire.

Nu se adimistrează persoanelor cu obstrucții intestinale sau la cele cu diferite probleme de înghițire (esofag îngust, îngustarea sau obstrucția tractului gastro-intestinal).

Urmatoarele produse contin Psylium: HemoStop Fibre
- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x