Thursday, March 28, 2024

The Money Channel se inchide oficial pe 25 aprilie. CNA nu i-a prelungit licenta

Must Read

Televiziunea The Money Channel, detinuta de Realitatea Media, se va inchide oficial pe 25 aprilie, din cauza ca CNA nu i-a prelungit joi licenta audiovizuala, dupa ce a constatat ca nu sunt indeplinite conditiile legale pentru prelungire, avand in vedere ca societatea are datorii la bugetul de stat.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a analizat, in sedinta de joi, o solicitare a societatii Realitatea Media SA de prelungire a licentei audiovizuale prin satelit pentru televiziunea de business The Money Channel, care va expira pe 25 aprilie.

In prezent, The Money Channel are emisia intrerupta din motive tehnice. In 2 aprilie, Realitatea Media SA a notificat CNA privind intreruperea emisiei pentru o perioada de 90 de zile, incepand din 6 aprilie.

CNA a constatat insa, in sedinta de joi, ca societatea Realitatea Media SA are obligatii restante la bugetul de stat conform certificatului de atestare fiscala depus. Fiind in insolventa, Realitatea Media SA nu poate depune la CNA decizia de esalonare a acestor obligatii, asa cum impune legislatia audiovizualului.

- Advertisement -

Potrivit articolului 51 din Legea audiovizualului, procedura si conditiile de eliberare si modificare a licentei audiovizuale se stabilesc prin decizie a CNA. In acest sens, solicitantii unei licente au obligatia sa depuna la CNA “certificate fiscale din care sa rezulte ca, la data solicitarii licentei audiovizuale, societatea care solicita acordarea licentei nu inregistreaza obligatii restante la bugetul de stat”. Prin exceptie de la aceasta prevedere, se poate acorda sau modifica licenta in cazul in care societatea inregistreaza obligatii restante la bugetul de stat, dar beneficiaza de inlesniri sau reesalonari la plata acestora. In aceasta situatie, societatea este obligata sa depuna dovada acordarii acestor facilitati.

Astfel, membrii CNA prezenti la sedinta CNA de joi (Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea) au decis sa nu prelungeasca licenta audiovizuala a televiziunii The Money Channel.

Neprelungirea unei licente a unei televiziuni este echivalenta cu faptul ca respectiva televiziune nu mai poate emite.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x