Thursday, April 18, 2024

TOP cele mai profitabile filme – Furious 7 a intrat in clubul select al productiilor cu incasari de peste 1 miliard de dolari

Must Read

Furious 7 a devenit primul film din celebra serie care inregistreaza incasari record de peste 1 miliard de dolari. Ultimul film in care apare Paul Walker a stabilit cifre record, asa cum era de asteptat. Furious 7 nu a dezamagit, ci din contra, s-a ridicat la nivelul asteptarilor milioanelor de fani, dornici sa vada cum incheie Paul Walker ultima sa cursa.

Furious 7 este un succes global, pe toate pietele internationale si in toate tarile in care s-a lansat. In doar cateva saptamani, Furious 7 a ajuns direct in topul celor mai profitabile filme din istorie, clasandu-se pe locul 7, cu incasari globale de 1,152 de miliarde de dolari.

Lansarea in China a ridicat mult incasarile din pietele internationale: in doar 8 zile, din cinematografele din China a obtinut 250 de milioane de dolari. Mai mult, in China, Furious 7 bate record dupa record si are toate sansele sa devina cel mai urmarit film din istorie in acea zona. Acum, este al doilea cel mai de succes film american in China, dupa Transformers: Age of Extinction.

In SUA, Furious 7 este lider incontestabil in box-office, pentru a treia saptamana consecutiv si ramane pe prima pozitie in 29 de tari, inclusiv Argentina, China sau Mexic. Furious 7  a facut record absolut la incasari si in Romania la debutul in cinematografe: 196.210 spectatori si incasari de  3.648. 243 lei in weekendul de lansare!

- Advertisement -

Furious 7 a avut si un impact emotional urias, care i-a dublat popularitatea. Atat cei implicati in realizarea lui, cat si fani, au adus omagii indragitului Paul Walker.  Furious 7 s-a lansat cu aproape un an mai tarziu, la inceputul lunii aprilie, in 2015.

Paul Walker apucase sa filmeze majoritatea dintre scene, dar James Wan si echipa sa s-au straduit sa creeze o poveste care sa nu fie doar inca o aventura spectaculoasa din serie, ci sa aiba o insemnatate pentru toti implicati, plus comunitatea uriasa de fani.

“Finalul original al lui Furious 7 trebuia sa stabileasca scena pentru urmatoarele filme din serie si modul in care ar fi evoluat franciza. Si era o decizie normala din partea studiourilor, era o gandire fireasca.

Dar cand s-a intamplat tragedia, toate aceste aspecte au devenit irelevante. N-au mai contat, si trebuie sa recunosc ca am apreciat ca nu au insistat. Producatorii si-au dat seama cat de important este sa faca un film care sa incheie frumos povestea si care sa fie in acelasi timp un omagiu adus lui Paul Walker. Si am apreciat ca au gandit in acest mod”.

Furious 7 a dus la alt nivel franciza lansata in urma cu 14 ani. In SUA, Fast and Furious 7 a obtinut incasari de 143.6 milioane de dolari, adica cel mai bun debut din intreaga serie.

Mai mult, cu aceste cifre Furious 7 se claseaza pe locul al 9-lea in topul celor mai bune 10 debuturi de film in cinema, lansand in urma blockbustere ca The Avengers, Iron Man 3, ultimul film Harry Potter, doua filme The Dark Knight, doua din seria Hungers Games si Spider-Man 3, conform datelor de la boxofficemojo.com

Top 10 cele mai profitabile filme din toate timpurile

  1. Avatar    (2,7 miliarde $)
  2. Titanic    (2,1 miliarde $)
  3. Marvel’s The Avengers    (1,5 miliarde $)
  4. Harry Potter and the Deathly Hallows (1,3 miliarde $)
  5. Frozen     (1, 2 miliarde $)
  6. Iron Man 3    (1,2 miliarde $)
  7. Furious 7 (1,1 miliarde $)
  8. Transformers: Dark of the Moon     (1, 1 miliarde $)
  9. The Lord of the Rings: The Return of the King    (1, 1miliarde $)
  10. Skyfall (1,1 miliarde $)
- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x