Friday, March 29, 2024

Transplantul de cap: revolutie in medicina sau farsa in numele marketingului?

Must Read

De câteva zile, pe Internet circulă povestea unui bărbat care ar urma să fie ”cobai” într-un experiment pe cât de macabru, pe atât de revoluționar.

Este vorba despre un transplant de cap care ar urma să fie pus în practică de către un neurochirurg italian. Totuși, în jurul poveștii s-a născut o teorie a conspirației care sună plauzibil.

Întreaga presă a scris despre povestea bărbatului rus care urmează să treacă printr-un transplant de cap.

Cel care ar efectua operația este neurochirurgul Sergio Canavero, care a scris peste 100 de lucrări pe tema transplantului de cap. Întreaga situația ar putea fi, de fapt, o campanie de marketing foarte reușită.

- Advertisement -

Site-ul Kotaku a scris pe larg despre această teorie care sugerează că, de fapt, că doctorul Canavero ajută la promovarea jocului ”Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain”.

Totul a început pe forumul NeoGAF, unde un utilizator a arătat cât de bine seamănă Canavero cu un personaj din joc.

canavero transplant de cap

Un alt indiciu ar fi faptul că Valery Spiridonov, voluntarul care ar urma să primească transplantul, este expert în efecte speciale și supervizează dezvoltarea jocurilor video. Mai mult, Canavero a vorbit despre transplantul de cap în cadrul unui eveniment TED susținut în Cipru. Tot în Cipru se desfășoară și una dintre scenele care îl implică pe doctorul din joc.

Foarte ciudat este și faptul că proiectul transplantului de cap se numește HEAVEN, la fel cum se cheamă și inamicii din seria Metal Gear Solid. Un alt indiciu face referire la un fenomen descris de Canavero în multe dintre lucrările lui, mai exact ”durerile fantomă”, sau ”phantom pain”.

Cireașa de pe tort o reprezintă o declarație făcută, în 2010, de omul care conduce franciza Metal Gear Solid, Hideo Kojima. El a spus că ”următorul proiect va provoca un anume tabu. Dacă greșesc, probabil că voi fi forțat să părăsesc industria. Au trecut 24 de ani de când am început să fac jocuri. Astăzi, am primit un aliat care e dispus să mă ajute să-mi asum acest risc. Deocamdată, este o singură persoană, dar e bine pentru început”. Să fie vorba de Canavero?

Doctorul italian a spus că nu înțelege de ce Konami (compania care conduce jocul) l-a folosit pentru a crea personajul din Metal Gear Solid V fără a-i cere permisiunea. ”Unul dintre sponsorii de la evenimentul TED era dezvoltator de jocuri. Poate unii oameni de acolo… nu știu… poate că au înregistrat conferința din anumite unghiuri, poate camerele erau poziționate cum trebuie… chiar nu știu”, se mai scuza cu el.

O altă replică dată de Canavero ar putea fi indiciul suprem în acest caz: ”Pentru a fi complet sincer, nu e un lucru atât de rău. Având în vedere că proiectul meu necesită o mulțime de bani, domnul Kojima va putea spune că a avut un rol important în HEAVEN, cu toate că, probabil, nu a avut niciodată această intenție”, a mai spus doctorul.

Cu alte cuvinte, este posibil ca doctorul Canavero să fi semnat un târg cu Konami: este promovat transplantul de cap care, în cele din urmă, promovează jocul. Teoria încă nu a fost confirmată, dar Kojima este cunoscut pentru farsele de acest gen.

Anul trecut, el a creat un studio de jocuri fals și a lansat un joc de sine stătător pentru a anunța lansarea următorului joc din seria Silent Hill. Rămâne de văzut dacă operația va avea loc, cu adevărat, sau dacă totul a fost o mare farsă care a păcălit pe toată lumea.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x