Friday, March 29, 2024

A pierdut 16,7 miliarde de euro in numai 24 de MINUTE!

Must Read

Producatorul chinez de componente pentru panouri solare, Hanergy, a asistat neputincios la un spectacol dramatic: valoarea actiunilor sale s-a prabusit cu 47% la Bursa din Hong Kong , care a suspendat tranzactionarea titlurilor. Societatea, al carei curs a afisat o crestere de 1169% din ianuarie 2013 pana in februarie 2015, ridica numeroase semne de intrebare privind valoarea ei reala.

Hanergy, o multinationala chineza specializata in energie regenerabila, a trait, probabil, cea mai neagra zi din istoria ei. Compania a pierdut miercuri, in numari 24 de minute, 18,6 miliarde de dolari (16,7 miliarde euro) la Bursa din Hong Kong.

Inaintea acestei prabusiri, valoarea totala a Hanergy atinsese peste 35 miliarde de euro, de sapte ori mai mult decat cea mai importanta societate specializata in panouri solare din Statele Unite, First Solar.

Interesant este ca Li Hejun, principalul actionar al Hanergy si patronul grupului, a lispsit de la adunarea anuala a actionarilor. Potrivit purtatorului sau de cuvant, omul de afaceri “a avut ceva de rezolvat”. “Cand un patron nu ia parte la AGA anuala, aceasta absenta devine dubioasa si naste suspiciuni legate de starea de sanatate a intreprinderii pe care o gestioneaza”, a explicat David Webb.

- Advertisement -

Potrivit analistului Gong Siwen, de la Northeast Securities Co, avand sediul la Shanghai, “piata astepta aceasta ajustare. Inainte de degringolada, actiunea Hanergy era deconectata de la cifra de afaceri si de performantele intreprinderii”

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x