Saturday, September 18, 2021

ATENTIE! Cardul de sanatate n-are bani pe el!

Must Read

Isteria cardurilor de sănătate, care au devenit obligatorii pentru toţi cei care necesită asistenţă medicală, le-a dat idei indivizilor care profită de naivitatea românilor. Pe diverse site-uri a apărut informaţia potrivit căreia cardurile de sănătate vin de la Guvern cu bani în cont, iar sumele pot fi retrase de la bancomat.

Astfel se explică zvonul cum că, în unele zone, ATM-urile băncilor s-au blocat după ce credulii au încercat să-şi retragă banii. Le atragem atenţia argeşenilor că totul este doar o înşelătorie, iar cardurile de sănătate au o cu totul altă destinaţie, nicidecum de retrageri de numerar.

Iată unul dintre textele care circulă pe Internet:

„Fiecare card de sănătate vine cu o sumă de 3.000 de lei pe el. Această sumă reprezintă o subvenţie de la UE. Tot ce trebuie să faceţi este să introduceţi cardul de sănătate în orice bancomat îna­inte să fie activat. Dacă se activează şi nu aţi retras banii de pe el, aceştia se duc la minister şi rămîn în buzunarele hoţilor. Mergeţi şi retrageţi-vă banii, neapărat. De preferat de la bancomatele BCR, pentru că e comisionul mai mic, CNAS lucrează direct cu ei, au legătură directă cu UE, de unde sînt banii. Nu pierdeţi timpul, nu ai de unde să ştii cînd decide Ponta că nu îi mai poţi retrage. La mine a mers fără probleme. Codul PIN sînt ultimele 4 cifre din CNP“.

Ei bine, nu vă lăsaţi păcăliţi de astfel de îndemnuri care nu sînt decît un motiv de distracţie pentru cei care pun la cale astfel de înşelătorii.

Cardul de sănătate este destinat acordării de asistenţă medicală, nicidecum pentru retrageri de bani de la bancomat. Acesta face dovada calităţii de asigurat şi confirmă prezenţa asiguratului la furnizorul de servicii medicale.

- Advertisement -

Mai mult de atît, cardul de sănătate nici nu intră în bancomat, avînd alte dimensiuni faţă de cele emise de bănci.

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Prima livrare de gaz natural lichefiat din România, finalizată cu succes de OMV Petrom

OMV Petrom a transmis vineri, 17 septembrie, că a efectuat prima livrare de gaz natural lichefiat (GNL) din România...
- Advertisement -

More Articles Like This