Thursday, April 18, 2024

Ce s-a intamplat in Romania dupa cutremurul din Nepal. Mii de oameni au facut asta

Must Read

Cutremurul din Nepal de pe 25 aprilie de 7.8 grade pe scara Richter a dus la pierderea a peste 8.000 de vieti si la ranirea a peste 17.000 de oameni. Un al doilea cutremur mare de 7.4 grade ce a avut loc pe 12 mai a omorat cel putin 57 de oameni si peste 1.100 de raniti.

Intr-un efort de a linisti familiile celor aflati in Nepal in aceasta perioada, Facebook a lansat o aplicatie prin care persoanele aflate in Nepal pot sa anunte ca sunt in siguranta iar toti prietenii din lista de Facebook vor fi informati de acest lucru.

Din pacate insa, joi seara acest sistem a fost abuzat de mai multi utilizatori din Romania – sute de persoane care nu aveau nicio legatura cu tragedia din Nepal au spus ca “sunt in zona afectata” si ca sunt in siguranta iar toti prietenii erau informati de acest lucru.

Pentru a nu mai primi notificarea, unii utilizatori au decis sa spuna ca se afla la randul lor in acea zona, desi varianta potrivita era oprirea notificarilor, optiune prezenta in partea de jos a paginii.

- Advertisement -

Acest incident nu a avut loc in Romania, problemele incepand in urma cu cateva zile in Statele Unite. In urma viralizarii acestui abuz al aplicatiei, Facebook a oprit serviciul legat de tragedia din Nepal.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x