Saturday, September 23, 2023

Ce se intamplă daca mesteci mai mult de 2 gume pe zi

Must Read

Cazul tinerei din Marea Britanie, despre care legistii au confirmat ca a murit pentru ca ar fi mestecat prea multa guma, ar trebui sa ne dea de gandit.

In Romania se consuma anual 2.600 de tone. Copiii adora guma de mestecat pentru ca ii ajuta sa faca baloane, iar adultii o folosesc pentru a-si improspata respiratia, pentru a-si curata dantura dupa masa ori pentru a se calma atunci cand sunt stresati sau suparati. Multi mesteca, insa, guma dupa guma, cu orele. Si asa se ajunge la exces, iar de aici o multime de probleme.

Colegiul Medicilor Dentisti din Romania nu recomanda mai mult de doua lame pe zi, care ar trebui mestecate 15 minute, adica atat cat are aroma. “Un consum care sa nu produca modificari sau tulburari ar fi de maximum 2-3 tablete sau lame pe zi si astea mestecate un sfert de ora”, a spus Dragos Stanciu, vicepresedintele Colegiul Medicilor Dentisti din Romania, potrivit bzi.ro.

- Advertisement -

Ce risti daca mesteci guma excesiv

Cine trece de acest prag poate avea probleme de sanatate, avertizeaza medicii. Potrivit acestora, atunci cand mestecam guma, creierul este “pacalit” ca urmeaza sa mancam. Si astfel stomacul incepe sa produca enzime pregatite pentru digestie.

Stimularea secretiei gastrice nu face deloc bine si duce la aparitia gastritelor.

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

Rețeaua de socializare și responsabilizare socială Homeland, în versiunea beta

CHRD (CHROMOSOME DYNAMICS) pregătește lansarea în sistem închis (maxim 10.000 utilizatori) a rețelei de socializare și responsabilizare socială Homeland, la finalul...
- Advertisement -

More Articles Like This