Wednesday, April 24, 2024

Despre umilinta Work & Travel

Must Read

Încă o dovadă că avem o mentalitate de colonie: mii de tineri pleacă în fiecare an în Statele Unite, la munca de jos. Prestează munci pe care nu le-ar face în ruptul capului în România, ba chiar își iau câte două locuri de muncă simultan, ca să….vadă America. Ar face așa ceva un american, ca să vadă România? Niciodată, am spune noi, captivi în mentalitatea de țară mică, care privește cu jind la țările dezvoltate.

Și totuși: vara trecută, un student englez se angajase ca debarasator la Stuf, în Vama Veche ca să….stea toată vara acolo. Incredibil, nu? Incredibil pentru românașii noștri, care nu știu cum să se maimuțărească mai mult cu cuvinte în limba engleză – incredibil că un englez curăță mesele după români, ca să….mai stea în România.

Iar noi nu știm cum să stăm mai mult cu spinarea plecată ca să plecăm măcar puțin în America. Ca să facem muncă pe bani atât de puțini, încât tinerii americani nu se angajează să o facă. De aceea au nevoie de est-europeni. Pentru că americanii nu stau să vândă hot-dogs o vară întreagă pe bani atât de puțini. Dar românașii noștri, echivalentul modern al negrilor care erau aduși cu corăbii în Lumea Nouă (numai că ei merg cu avionul), strâng din dinți, muncesc până la epuizare, ca să vadă puțin din fantastica Americă. Și ce descoperă acolo? Că nu e o altă planetă, e o țară cu care România seamănă din ce în ce mai mult, cu câteva plusuri, dar și cu multe minusuri.

Interesant este că românii nu ar fi “încovoiat spinarea” pentru joburi pe care le consideră degradante, în România (aici sunt buni banii părinților) dar în America încovoaie spinarea ca lumea, ca să prindă un pic de “Paradis”. Nu este trist? Iar criteriul pentru ca sunt admiși să facă asta sunt notele mari la facultate. Deci trebuie să fii student eminent, ca să ai dreptul să ștergi podele în America.

- Advertisement -

AMERICA THE GREATEST COUNTRY IN THE WORLD :)Asa sa fie oare ? 🙂 http://www.fashionlife.ro/?p=18842

Posted by pauzadestiri.ro on Friday, May 29, 2015


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.
Și atunci nu suntem o națiune de cacao? Ăștia care pleacă la Work & Travel nu sunt niște penibili fără coloană vertebrală care ne fac de râs ca națiune? Ba da. Puteți să vindeți cârnați la tarabă și la noi, iar dacă vreți să vizitați America, munciți un an, puneți bani deoparte și vizitați frumos continentul american, așa cum ar face un german, un francez, un italian. Un student român strânge note mari ca să spele podele în America.

Un scuipat pe care mulți îl înghit cu bucurie ca să treacă Oceanul. Ăsta e românul?

Aurelian Dumitrescu

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Alegeri SUA: Actorul Dwayne „The Rock” Johnson îşi retrage sprijinul pentru Biden

Actorul american Dwayne Johnson, cunoscut ca The Rock, a declarat vineri că, spre deosebire de alegerile prezidenţiale din 2020,...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x