Monday, January 17, 2022

In Statul Islamic se sta la coada pentru a sari in aer. Unii se plang ca misiunile sinucigase se dau pe pile

Must Read

In Statul Islamic toti militantii sunt egali, dar, potrivit unui cleric din Daghestan, unii sunt mai egali decat altii, se scrie pe pagina electronica a Radio Europa Libera.

Kamil Abu Sultan ad-Daghestani s-a plans ca militantii sauditi din Irak isi pun prietenii si rudele in fata pentru misiuni sinucigase in Irak, lasand cecenii fara oportunitati de a se arunca in aer, scrie sursa citata. Din aceasta cauza, militantii sunt nevoiti si stea luni de zile pe lista de asteptare a sinucigasilor cu bomba din Siria pentru a face rost de o misiune.

Plangerea lui Abu Sultan, intitulata “Coruptie in Dawlah” (Dawlah este o prescurtare pentru Statul Islamic), a fost pusa pe un site nou denumit Qonah. Acest site, scrie Europa Libera, pare sa fie legat de o grupare din Caucazul de Nord apropiata de Akhmed Chatayev (cunoscut si ca Akhmad al-Shishani), un militant cecen veteran ce conduce batalionul Yarmouk al Statului Islamic.

Abu Sultan explica faptul ca a aflat de problema cu atacatorii sinucigasi de la Chatayev. Potrivit lui Abu Sultan, lista de asteptare pentru atacatorii sinucigasi in Siria este atat de lunga incat, in mod ironic, unii militanti mor pe campul de lupta inainte de a avea sansa sa sara in aer pentru Statul Islamic.

Din cauza ca stau prea mult la coada in Siria, unii militanti s-au dus in Irak, unde lista de asteptare e mult mai scurta.

“Akhmed al-Shishani mi-a povestit despre un tanar ce a plecat in Irak pentru o misiune sinucigasa, iar acesta s-a dus acolo pentru ca in Sham (Siria) este o coada foaaaaarte lunga (de cateva mii de persoane)”, a scris Abu Sultan.

Dar cand tanarul doritor sa devina atacator sinucigas s-a dus in Irak a aflat ca tot nu va putea sa sara in aer.  Dupa trei luni in care nu a reusit sa devina bomba umana, tanarul militant s-a dat batut si s-a intors in Siria, potrivit lui Abu Sultan.

- Advertisement -

Acesta s-a plans ca nu se poate face rost de o misiune sinucigasa in Irak decat prin “blat”. Exista nepotism printre militantii sauditi, care isi favorizeaza rudele ridicandu-i pe primele pozitii de pe lista de asteptare pentru atacatori sinucigasi, a spus militantul.

Abu Sultan scrie ca militantul s-a dus sa vorbeasca cu Chatayev pentru a se plange de sauditi. “Acesti sauditi sunt legati strans unul de altul, nu lasa pe nimeni sa patrunda, fac “blaturi” pentru ca rudele lor sa ajunga in fata cozii”, i-a spus lui Chatayev militantul frustrat.

“Ei bine, ceea ce vreau sa spun este ca lucrurile nu pot fi lasate asa, trebuie sa ne plangem califului”, a spus Abu Sultan, facand referire la liderul Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi.

sursa: hotnews.ro

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Sorin Ovidiu Vîntu aruncă bomba: criza energetică, indusă de Guvern! Adevărul despre pandemie şi Big Pharma + cacealmaua lui Putin VIDEO

Sorin Ovidiu Vîntu a abordat, luni, trei subiecte în tradiţionalul său live pe Facebook: criza energetică, pandemia şi situaţia...
- Advertisement -

More Articles Like This