Saturday, April 20, 2024

INCREDIBIL. Catedrala Mantuirii Neamului scoasa la vanzare pentru 500 de milioane de euro. Reprezentantii BOR se declara revoltati

Must Read

Anunţul de vânzare a Catedralei Neamului, “la roşu”, postat pe un site specializat, a provocat stupefacţie. În câteva ore fiind vizualizat de mii de oameni. Cel care a publicat anunţul de vânzare a postat şi o galerie foto cu Catedrala Neamului şi a anunţat că cere un preţ de 500 de milioane de euro. Datele de contact afişate sunt chiar cele ale Patriarhiei Române. Reprezentanţii BOR s-au declarat revoltaţi de întreaga situaţie, au raportat abuzul şi au făcut o scrisoare de protest către administratorul site-ului.

La numărul afişat în dreptul vânzătorului răspund reprezentanţii ai Bisericii Ortodoxe Române (BOR), care afirmă din start că este o glumă proastă, un gest incalificabil, ce cotravine atât normelor de bun simţ, cât şi celor legale.

Purtatorul de cuvânt al Patriarhiei Române, părintele Constantin Stoica, a declarat, pentru EVZ.ro, că acest anunţ nu este prima glumă proastă cu care reprezenţanţii biserici s-au confruntat. Au mai fost date anunţuri publicitare false privind vânzarea Catedralei Neamului.

“Este o încălcare flagrantă a legii publicităţii”, a subliniat părintele Constantin Stoica.

- Advertisement -

“Legea privind anunţurile de mică şi mare publicitate are nişte regului, iar când acestea sunt încălcate, publicaţia în sine are o problemă de credibilitate”, a spus părintele Constantin Stoica, care a adăugat că a raportat abuzul şi s-a transmis o scrisoare de protest către administratorul site-ului în cauză.

“Anunţul a fost făcut fie în scop denigrator, fie ca să îşi facă reclamă”, a adăugat reprezentantul BOR.

Redăm mai jos anunţul care a apărut la rubrica vânzări imobiliare:

“Vând catedrala la roşu în Bucureşti, în zona Cotroceni – 13 Septembrie (în curtea Palatului Parlamentului). Construcţia este făcută din banii mei şi a altor contribuabili la bugetul de stat (pot demonstra cu acte contabile). Se vinde aşa cum se vede şi în fotografii, cumpărătorul având ocazia să o zugrăvească în ce culori doreşte şi să picteze sfinţi şi îngeri cu fete care să semene cu el. Construcţia are 38.000 metrii pătraţi, 5 etaje (trei subterane şi două deasupra solului), 12 lifturi, buncăr antiatomic, 500 locuri de parcare. Preţul de 500.000.000 Euro nu este negociabil.

Cumpărătorul îşi va putea recupera investiţia în maxim 5 ani şi nu va avea nici un fel de obligaţii financiare faţă de instituţiile statului”, se arată în anunţul publicat pe anuntulcorect.ro.

Costul lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului până la stadiul roşu-gri, adică pentru finalizarea construcţiei, fără tencuiala, dar cu geamuri şi uşi, este de aproximativ 80 de milioane de euro, a anunţat Patrarhia Română în martie 2014.

“Iniţial, costurile lucrărilor la roşu-gri, adică construcţia netencuită, dar cu geamuri şi uşi, au fost estimate la 100 de milioane de euro. După ce au fost reevaluate calculele, odată cu finalizarea lucrărilor din subteran, costurile au scăzut cu 20 de milioane de euro. Astfel că estimăm că în final suma să fie de 80 de milioane de euro”, a explicat la vremea respectivă, pentru agenţia Mediafax, părintele Constatin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Pentru lucrările de infrastructură şi pregătirea şantierului au fost cheltuiţi aproximativ 25 de milioane de euro, dintre care jumătate de la autorităţile statului şi jumătate de la cetăţeni din ţară şi din străinătate, a mai spus Stoica.

Patriarhia a precizat ca edificarea viitoarei catedrale patriarhale se estimeaza a fi terminata in anul 2016.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x