Thursday, March 28, 2024

Irlanda, prima tara care a legalizat casatoriilor intre persoane de acelasi sex printr-un referendum

Must Read

Alegatorii din Irlanda au participat, vineri, la un referendum pentru legalizarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex, relateaza BBC News Online, iar ultimele rezultate estimate sugereaza ca irlandezii ar putea fi prima tara care aproba casatoriile gay printr-un vot popular masiv.

Peste 3,2 milioane de persoane au fost intrebate daca vor modificarea Constitutiei tarii astfel incat aceasta sa le permita cuplurilor de acelasi sex sa se casatoreasca.

Doar cetatenii irlandezi inregistrati si care locuiesc in tara au putut participa la vot. Un rezultat final este asteptat in aceasta seara. Ei au fost intrebati daca sunt sau nu de acord cu urmatoarea afirmatie:

“Casatoriile pot fi incheiate in concordanta cu legea de doua persoane indiferent de sexul lor”.

Sectiile de vot au fost deschise de la ora locala 07.00 (09.00 ora Romaniei) pana la ora locala 22.00 (24.00 ora Romaniei), iar numaratoarea a inceput in aceasta dimineata. Casatoriile intre persoanele de acelasi sex este legala in 19 tari din lume.

- Advertisement -

Referendumul are loc la 22 de ani dupa ce Irlanda a dezincriminat homosexualitatea. In 2010, Guvernul a adoptat legislatia privind parteneriatul civil, care ofera recunoastere legala cuplurilor gay.

Dar exista unele diferente importante intre parteneriatul civil si casatorie, cel mai important fiind acela ca o casatorie este protejata prin Constitutie, in timp ce parteneriatul civil nu este.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x