Wednesday, November 30, 2022

Irlanda, prima tara care a legalizat casatoriilor intre persoane de acelasi sex printr-un referendum

Must Read

Alegatorii din Irlanda au participat, vineri, la un referendum pentru legalizarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex, relateaza BBC News Online, iar ultimele rezultate estimate sugereaza ca irlandezii ar putea fi prima tara care aproba casatoriile gay printr-un vot popular masiv.

Peste 3,2 milioane de persoane au fost intrebate daca vor modificarea Constitutiei tarii astfel incat aceasta sa le permita cuplurilor de acelasi sex sa se casatoreasca.

Doar cetatenii irlandezi inregistrati si care locuiesc in tara au putut participa la vot. Un rezultat final este asteptat in aceasta seara. Ei au fost intrebati daca sunt sau nu de acord cu urmatoarea afirmatie:

“Casatoriile pot fi incheiate in concordanta cu legea de doua persoane indiferent de sexul lor”.

Sectiile de vot au fost deschise de la ora locala 07.00 (09.00 ora Romaniei) pana la ora locala 22.00 (24.00 ora Romaniei), iar numaratoarea a inceput in aceasta dimineata. Casatoriile intre persoanele de acelasi sex este legala in 19 tari din lume.

- Advertisement -

Referendumul are loc la 22 de ani dupa ce Irlanda a dezincriminat homosexualitatea. In 2010, Guvernul a adoptat legislatia privind parteneriatul civil, care ofera recunoastere legala cuplurilor gay.

Dar exista unele diferente importante intre parteneriatul civil si casatorie, cel mai important fiind acela ca o casatorie este protejata prin Constitutie, in timp ce parteneriatul civil nu este.

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Un bărbat concediat pentru că nu era “suficient de distractiv” la muncă şi-a câştigat în instanţă dreptul să fie plictisitor

Un bărbat concediat de o firmă de consultanță pentru că nu era "suficient de distractiv" la locul de muncă...
- Advertisement -

More Articles Like This