Friday, March 29, 2024

Liviu Dragnea, condamnat la un an de închisoare cu suspendare

Must Read

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dat astăzi sentinţa în dosarul în care Liviu Dragnea este acuzat, alături de alte 74 de persoane, de fraudarea referendumului organizat în 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Actualizare 11.15. Liviu Dragnea a ajuns de jumătate de oră la Guvern, unde discută cu premierul Victor Ponta în biroul său. Potrivit unor surse, la discuții participă și Ioan Rus, ministrul Transporturilor, și Andrei Gerea, ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri.

Actualizare 9.00. Liviu Dragnea a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată de ambele părți, mai ales că procurorii au cerut închisoare cu executare.

Pedeapsa primită de președintele executiv al PSD este una minimă. Codul Penal prevede închisoarea de la 1 la 5 ani pentru astfel de fapte. De altfel, niciuna dintre cele 75 de persoane inculpate în dosar nu au fost condamnate la închisoare cu executare.

- Advertisement -

Liviu Dragnea anunţa, în urmă cu câteva zile, că dacă va fi condamnat, va renunţa la toate funcţiile pe care le deţine, adică la cea de ministru al dezvoltării şi la cea de preşedinte executiv al PSD. Liviu Dragnea a recunoscut că aşteaptă cu emoţie decizia justiţiei, care deocamdată este în primă instanţă şi poate fi atacată în apel. Sentinţa trebuia dată în 5 mai, dar a fost amânată pentru astăzi.

În 23 aprilie, judecătorii instanţei supreme au ascultat pledoariile acuzării şi apărării, dar şi ultimul cuvânt al tuturor inculpaţilor în dosarul referendumului.

După ce procurorul a cerut condamnarea ministrului la o pedeapsă cu executare, fără a menţiona şi cuantumul pedepsei, avocatul lui Liviu Dragnea le-a spus judecătorilor că DNA trebuia să dovedească faptul că clientul său a cunoscut caracterul necuvenit al votului.

În ultimul cuvânt în faţa judecătorilor, Liviu Dragnea a spus că, în opinia sa, acuzaţiile care i-au fost aduse „pleacă de la o premisă greşită şi periculoasă pentru România”.

„Nimeni nu va mai îndrăzni să cheme cetăţenii la vot, în vreme ce această prezenţă la vot reprezintă un folos pentru democraţie. Susţin nevinovăţia, am credinţă că acţiunile mele au respectat legile ţării, am adus argumente şi probe pentru a fi achitat”, a afirmat Liviu Dragnea.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x