Sute de botosaneni s-au dus sa retraga bani de pe cardurile de sanatate. Acestia credeau ca pot scoate intre 100 si 500 de euro din cont sau ca pot plati la magazin

Vezi cele mai mari reduceri ale magazinelor online:
eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays

Sute de botoşăneni s-au dus la bancomate şi au încercat să scoată bani. Aceştia credeau că se pot lipsi de serviciile medicale şi pot alege banii. Şefii de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate spun că pentru un nou card vor trebui să plătească.

Filialele judeţene ale băncilor s-au plâns Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate(CJAS) că la Botoşani, s-au trezit cu bancomatele blocate de sute de carduri de sănătate. Mai precis oamenii s-au dus să scoată bani de pe ele, crezând că există depozite făcute acolo de Ministerul Sănătăţii.

Miturile din jurul cardului de sănătate

În jur de 350 de botoşăneni, majoritatea din mediul rural, au băgat cardurile de sănătate în bancomate crezând că pot scoate bani lichizi. Aceştia îşi imaginau, spun reprezentanţii băncilor, că acolo Ministerul Sănătăţii a pus bani pentru intervenţiile chirurgicale şi tratamentul asiguraţilor. Se vehicula zvonul că folosind aceste carduri se pot retrage între 100 şi 500 de euro.

Mai mult decât atât, mulţi botoşăneni au vrut să facă cumpărături cu aceste carduri. ” Se plâng operatorii bancari că sunt carduri de sănătate în bancomate. Mulţi cred că sunt bani acolo şi se duc să-i retragă. Nu ştiu că poate fi folosit doar în sistemul medical şi merg la bancomat cu cardul de sănătate.”, precizează Costel Lupaşcu directorul CJAS Botoşani.

Dezinformarea costă

În loc de bani, botoşănenii s-au trezit cu aceste carduri blocate în bancomate. Unii le-au deteriorat încercând de mai multe ori. Pe lângă faptul că în lipsa cardului plătesc orice serviciu medical, dacă vor altul vor plăti. Un card de sănătate nou costă 2,74 euro.

Chiar şi cei care au înţeles cum să-şi folosească cardul nu au putut beneficia de el de la 1 mai întrucât sistemul s-a blocat încă din prima zi, iar mii de pacienţi au fost trimişi acasă.Deschide un cont tranzacționare la bursă:

80.6% din conturile CFD de retail pierd bani

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro altex Aoro Carturesti logo QuickMobile

Articole asemănătoare recomandate pentru tine:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.