Thursday, July 25, 2024

Cea mai apreciata destinatie din Europa pentru city break-uri

Must Read

Italia se află în topul destinațiilor din Europa care au primit cele mai bune recomandări din partea turiștilor din întreaga lume pentru petrecerea de sejururi scurte de maxim 3 zile, conform celei de-a doua ediții a studiului internațional despre piața turismului, The Global Tourism Monitor.

Studiul a fost realizat de Mercury Research împreună cu Asociația Global Market Research în prima jumătate a anului 2015, pe un eșantion de 16.800 de respondenți din 24 de țări din Europa, America, Asia-Pacific, Africa și Orientul Mijlociu și oferă informații despre 111 destinații turistice.

După Italia, la diferență foarte mică, se află insulele din Grecia și Finlanda, departajate de fruntașa clasamentului de doar câteva zecimale. România se află pe locul 23 în topul celor mai apreciate destinații din Europa pentru sejururi scurte, cu un scor de 22 de puncte, situându-se înaintea unor țări precum Muntenegru (20 puncte) și Bulgaria (19 puncte).

Cei mai mulți dintre turiștii străini care au ales România (scor 22) pentru un sejur scurt au fost motivați de vizitarea de obiective turistice și de experiențele turistice noi, și doar într-o mică măsură de cunoașterea culturii locale.

- Advertisement -

TOP 10 cele mai recomandate destinaţii din Europa pentru sejururi scurte

Loc Tara Scor*
1 Italia 51
2 Grecia – Insule 51
3 Finlanda 51
4 Austria 50
5 Portugalia 47
6 Cehia 44
7 Irlanda 44
8 Spania 42
9 Franţa 41
10 Olanda 41

Scorul (NPS = NET PROMOTING SCORE) este un indicator de măsurare a popularităţii unei destinaţii, care ia în considerare gradul în care turiştii ar recomanda-o pentru petrecerea vacanţei şi se calculeaza ca diferenţa de puncte procentuale dintre promoteri (turiştii care acorda note mari, între 8-10) și detractori (care acorda note mici între 0-6).

Dacă Italia este vedeta sejururilor scurte, cea mai recomandată destinație de vacanță din Europa pentru vacanțe de lungă durată este Norvegia (70), urmată de Suedia (66) și Austria (62). Cea mai puțin apreciată destinație atât pentru city breaks, cât și pentru vacanțe lungi (minim 4 nopţi) este Ucraina (-51).

La capitolul vacanțe mai lungi, România se află pe locul 24, pe locurile imediat următoare aflându-se Ungaria, Finlanda și Bulgaria.

Intenţii de vacanţă

Spania se află în topul țărilor din Europa în care turiștii își doresc să meargă în vacanță în 2015. Deși mai bine promovate decât Spania, Franța și Italia sunt următoarele destinații vizate de turiști pentru vacanță anul acesta. Dacă 8% dintre turiștii din întreagă lume au au văzut reclame sau oferte turistice despre Spania, procentul se ridică la 13% când vine vorba despre Franța și Italia.

Deși Bulgaria are un scor mai mic decât România în ceea ce privește recomandările turiștilor care au vizitat această țara, la nivel de marketing turistic situația se inversează. Bulgaria este mai bine promovată decât România, 4% dintre străini au văzut reclame sau oferte turistice pentru această destinație în comparație cu 2% pentru România. Doar 1% dintre turiștii străini iau în considerare petrecerea vacanței în România în 2015.

Top 10 destinaţii de vacanţă din Europa vizate pentru 2015

Loc Tara %
1 Spania 12%
2 Italia 10%
3 Franţa 10%
4 Grecia 7%
5 UK 7%
6 Austria 6%
7 Turcia 5%
8 Croaţia 4%
9 Belgia 3%
10 Cehia 3%

Mercury Research este o companie de cercetare de piață din România, prezentă pe piața din România din anul 1994. Compania oferă soluții pentru cunoașterea în profunzime a pieței, optimizarea produselor, îmbunătățirea operațiunilor și eficientizarea comunicării.

Înființată în 1986, Global Market Research este una dintre cele mai mari rețele de agenții independente de cercetare de piață, reunind 28 de companii de renume din întreaga lume.  În România, Global Market Research este reprezentată exclusiv de Mercury Research.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Lăptăria cu Caimac se uită cum să-şi mărească exporturile, inclusiv spre China. Producătorul are o brânză maturată pe care o vinde sezonier în România,...

Adrian Cocan, cofondator al bran­du­lui Lăptăria cu Caimac, unul dintre cele mai dinamice branduri româneşti de lactate, spu­ne că...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x