Thursday, March 28, 2024

Turcia: femeie batuta de sot, obligata sa plateasca amenda pentru ca barbatul s-a ranit la mana in timp ce o lovea

Must Read

Un bărbat din Ankara şi-a bătut soţia atât de tare încât i s-a umflat mâna. Femeia a fost salvată de vecini şi dusă de poliţie la un centru pentru femei abuzate.

Deşi victima nu a depus nicio plângere, autorităţile s-au autosesizat şi a fost demarat un proces în care procurorii au argumentat că „soţii s-au rănit reciproc”. Un judecător a condamnat-o pe femeie şi a obligat-o să plătească amendă pentru că soţul ei s-a rănit în timp ce a bătut-o.

Un caz revoltător scoate încă o dată statutul femeii în Turcia, unde politicul şi justiţia sunt dominate de patriarhat şi misoginism. O femeie bătută constant de soţ a fost condamnată şi obligată să plătească o amendă pentru că bărbatul s-a rănit la mână în timp ce o lovea.

În timpul unei bătăi, femeia a fost salvată de vecini, care au chemat şi poliţia. Alături de copilul pe care-l are cu soţul ei abuziv, femeia a fost dusă la un centru pentru victimele violenţei domestice. Soţul bătăuş a găsit-o şi aici, scrie „Hurriet Daily News”, unde a bătut-o de mai multe ori.

- Advertisement -

Pentru că au fost implicate poliţia şi serviciile sociale, a fost demarat şi un proces. Procurorii din Ankara au argumentat că „soţii s-au rănit reciproc”, invocând un certificat medico-legal care atesta rănile suferite de bărbat la mână, produse de el în timp ce o lovea pe femeie, dar şi o zgârietură pe care femeia i-a lăsat-o pe piept, apărându-se de lovituri.

În timpul procesului, femeia a declarat că nu a depus şi nici nu intenţionează să depună plângere împotriva soţului pentru bătăi şi ameninţări, vrând doar să scape de calvar şi nu ca acesta să fie pedepsit.

Astfel că decizia instanţei a fost să-i amendeze pe ambii soţi cu câte 3.000 de lire turceşti (aproximativ 1.020 de euro). Bărbatul a continuat s-o bată pe femeie şi după decizia instanţei. Aceasta a fost mutată într-un centru din alt oraş, scrie cotidianul local „Milliyet”.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x