Saturday, October 1, 2022

Bomba! Guvernul de la Atena introduce o moneda paralela, francul grecesc. Isarescu: “Sfatuiesc romanii sa ia credite in noua moneda. E extrem de sigura”

Must Read

La doar două zile după ce grecii au respins prin referendum măsurile dure de austeritate impuse de creditorii internaţionali, şi la o zi după demisia ministrului de finanţe elen Yanis Varoufakis, Guvernul de la Atena a şocat pieţele internaţionale anunţând că va introduce o nouă monedă, care va circula în paralel cu euro. Nu este însă vorba despre drahmă, ci despre francul grecesc (GHF)!

Alexis Tsipras şochează din nou. După ce s-a retras de la masa negocierilor cu troika creditorilor şi a organizat un referendum popular, apoi şi-a dat afară ministrul de finanţe pentru că a sugerat posibilitatea introducerii unei monede paralele, acum prim-ministrul elen implementează chiar planul “defunctului” Varoufakis.

Guvernul de la Atena a anunţat că, în săptămânile viitoare, va introduce o monedă care va circula în paralel cu euro, rolul ei fiind să stabilizeze situaţia până la o ieşire “ordonată” din zona euro. Nu este însă vorba despre drahmă, aşa cum se spunea, ci despre o nouă monedă denumită “francul grecesc”.

- Advertisement -

Primii care s-au grăbit să salute introducerea GHF-ului au fost reprezentanţii Băncii Naţionale a României. Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR, a declarat în exclusivitate pentru Avocatura.com: “Toată lumea ne sare în cap pentru povestea cu francii elveţieni. Iată că am avut dreptate şi francul e o poveste de succes, dovadă că acum va fi implementat şi în Grecia. Un pont pentru români: să ia credite cu încredere în noua monedă. E cât se poate de sigură“.

Întrebat dacă nu este vorba despre o nouă monedă “exotică”, iar consumatorii nu riscă o repetare a scenariului creditelor în CHF, Isărescu a picat testul de stres: “Dacă Dumnezeu v-ar apărea în vis într-o noapte şi v-ar zice să vă jucaţi casa la păcănele, n-aţi face-o? Acum, Dumnezeu vă spune: GHF-ul nu prezintă nici un fel de risc valutar”.

Chestionat şi el pe marginea introducerii noii monede, avocatul Gheorghe Piperea a comentat: “Putem să ne facem bagajele şi să plecăm acasă. Diavolul bancar a găsit o nouă modalitate să ne fure sufletele”.

sursa: avocatura.com

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Emorya Finance – Store of Value & Move to Earn: Unicul proiect care combina cele 2 concepte în spațiul Blockchain!

În aceste vremuri tulburi de inflație, război, pandemie, cand toată lumea cauta o cale de iesire, un proiect ia...
- Advertisement -

More Articles Like This