Tuesday, April 16, 2024

Rezultate Bacalaureat 2015. Edu.ro a picat, apoi si-a revenit. Cand vor fi afisate rezultatele

Must Read

Oficialii din Educaţie spun că elevii vor afla rezultate ale examenului de Bacalaureat 2015 încă de la primele ore ale dimineţii. Notele vor fi publicate si online, pe bacalaureat.edu.ro. Asta dacă siteul edu.ro va fi funcţional, el picând de mai multe ori luni seară.

Elevii care au susţinut examenul de Bacalaureat 2015 se aşteptau ca rezultatele la examen să apară după orele prânzului, însă Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a anunţat că rezultatele vor fi disponibile încă de la ora 9.

Căutarea online după rezultate Bacalaureat 2015 a început încă din seara zilei de 6 iulie 2015, poate şi pentru că, în calendarul iniţial al examenului, publicarea rezultatelor era planificată luni. Afluxul masiv de utilizatori a făcut ca siteul să aibă mari probleme de încărcare. Este posibil ca, mâine, în jurul orei 9, siteul sa fie blocat din cauza numărului prea mare de vizitatori care încearcă să acceseze siteul în acelaşi timp.

Rezultate Bacalaureat 2015. Când vor fi note pe edu.ro

- Advertisement -

Afişarea rezultatelor la avizierele centrelor de examinare de la BAC 2015 va fi urmată, la scurt timp, de afişarea rezultatelor pe edu.ro. Mai exact, siteul este bacalaureat.edu.ro, website dedicat special examenului de Bacalaureat 2015. Elevii vor putea depune contestaţii la Bacalaureat 2015 încă de la ora 12. Rezultatele finale de la BAC vor fi publicate în data de 10 iulie.

Rezultate Bacalaureat 2015 în Bucureşti şi judeţe

Adevărul va publica rezultate Bacalaureat 2015 din fiecare judeţ în parte. Apoi vom analiza, pe judeţe, care a fost promovabilitatea în acest an faţă de anul trecut. Corespondenţii locali vor prezenta cele mai importante informaţii despre Bacalaureat 2015 în judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Brăila, Bucureşti, Buzău, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea.

Rezultate BAC 2015. edu.ro publică rezultate BAC din Bucureşti şi judeţe

Rezultate Bacalaureat 2015. Mari probleme în Mehedinţi şi Bihor

PauzaDeStiri.ro vă ţine la curent cu ultimele detalii despre rezultatele Bacalaureat 2015. Vom fi cu ochii şi pe situaţia din Mehedinţi, unde fiica baronului Adrian Duicu a fost prinsă în timp ce copia la ultima probă de la Bacalaureat, cea la chimie. Adevărul a prezentat în premieră cazul, subiectul fiind preluat apoi de toate siteurile generaliste de ştiri din România. Cazul nu este însă atât de simplu precum pare, avocaţii lui Duicu sărind rapid în ajutorul fetei. Avem o situaţie aparte şi la Bihor, unde peste 200 de elevi ai unui liceu aşteaptă rezultatele la Bacalaureat 2015 cu emoţii duble. Ministerul investighează o fraudă de proporţii la probele scrise de la Bacalaureat 2015, la Colegiul Tehnic “Unirea”, din Ştei. În 10 din cele 14 săli de examen de la acest colegiu, profesorii asistenţi au fost înregistraţi în timp ce la permiteau candidaţilor să copieze. Mai mult, supraveghetorii de la Bacalaureat au ajutat unii elevi. Rezultatele anchetei nu sunt încă gata, însă au fost identificate 42 de lucrări la matematică care se aseamănă izbitor. Elevii care au copiat la Bacalaureat 2015 vor fi eliminaţi din examen, iar profesorii supraveghetori riscă dosar penal. Astfel, indiferent de rezultatele de mâini, aceşti elevi vor pica examenul şi vor fi nevoiţi să aştepte doi ani înainte de a avea din nou şansa de a susţine examenul de Bacalaureat.

Rezultate Bacalaureat 2015. De ce s-a schimbat data, de pe 6 pe 7 iulie 2015?

Calendarul iniţial al examenului de Bacalaureat 2015 prevedea că elevii vor afla rezultatele finale ale examenului luni, 6 iulie 2015. Ministerul a schimbat însă data, iar rezultatele Bacalaureat 2015 sunt disponibile de marţi, 7 iulie 2015. Probabil, cei din minister au luat decizia de a publica rezultate Bacalaurat 2015 marţi, 7 iulie 2015, tocmai pentru a fi siguri că rezultatele vor ajunge în faţa elevilor dis-de-dimineaţă, iar candidaţii să aibă timp să analizeze şi să depună contestaţie.

Rezultate Bacalaureat 2015. Cum vor fi notele, faţă de 2014

Subiectele mai uşoare de la Bacalaureat 2015 ar putea conduce la rezultate mai bune decât în 2014, când 59% dintre candidaţi au promovat examenul maturităţii. Toţi profesorii care s-au oferit să rezolve subiectele de la Bacalaureat 2015 la Adevărul Live au declarat că subiectele au fost uşoare. Foarte uşor a fost la matematică şi istorie, proba obligatorie a profilului. Şi la română vor fi, se pare, rezultate mai bune decât anul trecut, deoarece elevii – atât cei de la real, cât şi cei de la uman – nu au avut absolut niciun subiect despre genul liric.

Rezultate Bacalaureat 2015. După BAC, urmează admiterea

După ce află rezultatele la Bacalaureat 2015, absolvenţii vor porni în căutare unor facultăţi potrivite pasiunilor lor. Pe siteurile marilor universităţi de stat din România au fost deja publicate ofertele pentru anul universitar următor. Ca şi în 2014, o parte dintre facultăţi îşi vor selecta studenţii pe baza unui examen de admitere, în timp ce altele în funcţie de media de la BAC 2015.

Rezultate BAC 2015. Ruşine în Bihor şi în Mehedinţi, cu 200 de elevi şi o fată de baron

În urma sesizărilor de la un centru de examinare din judeţul Bihor, unde s-a constatat că profesorii supraveghetori au permis în 10 din cele 14 săli ca elevii să comunice între ei şi chiar ajutându-i să copieze unii de la alţii, Ministerul Educaţiei ar urma să dispună desfacerea contractelor de muncă şi destituirea respectivilor profesori din funcţie. “Consecinţele în astfel de cazuri pot merge până la destituirea din funcţie şi desfacere contractului de muncă.

În momentul de faţă, se analizează cu atenţie înregistrările fiindcă nu toţi din cei 191 de candidaţi câţi au fost în respectivul centru de examen, au comis nereguli. Le-am solicitat să facă analiză elev cu elev pentru a vedea clar cine a încălcat legea. Acolo unde se sesizează nereguli, respectivii candidaţi vor fi eliminaţi din examen. Asupra profesorilor supraveghetori, e declanşată cercetarea juridică în paralel cu cercetarea administrativă. Elevii nu au fost duşi la audieri”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, pentru “Adevărul”. În ceea ce priveşte cazul de la Mehedinţi, el a spus că acolo are loc o “cercetare disciplinară”.

Rezultate BAC 2015. Cazul Bihor: Fraudă în 10 săli dintr-un centru de examen

În urma unei sesizări privind existenţa unor similitudini între 42 de lucrări la matematică provenind din centrul de examen Colegiul Tehnic „Unirea” din Ştei, judeţul Bihor, Comisia Judeţeană de Bacalaureat a dispus analiza înregistrărilor din toate cele 14 săli în care s-a desfăşurat miercuri, săptămâna trecută, proba obligatorie a profilului, potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei.

În urma analizei înregistrărilor, s-a constatat că în 10 din cele 14 săli în care s-a desfăşurat proba la Matematică/Istorie, profesorii asistenţi nu au respectat toate atribuţiile prevăzute de metodologie, permiţând candidaţilor să comunice între ei şi să fraudeze examenul fie prin utilizarea unor înscrisuri interzise de metodologie, fie lăsându-i sau chiar ajutându-i să copieze unii de la alţii.

În consecinţă, având în vedere gravitatea faptelor, ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Mihai Cîmpeanu, a dispus duminică trimiterea Corpului de Control iar Comisia Naţională de Bacalaureat a solicitat constituirea unei comisii de cercetare disciplinară a profesorilor asistenţi din sălile în care examenul a fost fraudat, dar şi a preşedintelui, vicepreşedintelui şi membrilor Comisiei de bacalaureat din Centrul de examen Colegiul Tehnic „Unirea” din Ştei.

De asemenea, s-a decis sesizarea în scris a organelor de cercetare penală. În cazul elevilor care au susţinut examenul în cele 10 săli în care profesorii asistenţi nu au respectat întocmai prevederile metodologiei, urmează să se verifice implicarea acestora, în fiecare caz în parte.

În raport cu implicarea şi participarea personală a fiecărui elev la nerespectarea prevederilor legale privind desfăşurarea examenului de Bacalureat, candidaţii care au beneficiat de informaţii, documente sau alte forme de sprijin, obţinute pe cale frauduloasă, prin intermediul cărora le-a fost facilitată rezolvarea subiectelor, situaţii constatate de organele în drept, vor fi eliminaţi din examen.

“Dacă frauda este constatată în centrul zonal de evaluare, lucrările sunt anulate iar candidaţii care au fraudat sunt consideraţi eliminaţi din examen. Candidaţii eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Aceştia vor relua integral examenul de bacalaureat, cel mai devreme în a treia sesiune după cea în timpul căreia au fost eliminaţi”, potrivit Metodologiei de organizare a Bacalaureatului. Aşadar, pentru fiecare elev în parte va fi analizat gradul de implicare şi vinovăţia şi se vor stabili sancţiuni ce pot merge până la eliminarea din examen, fără posibilitatea de a participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului de Bacalaureat, cu reluarea integrală a probelor.

Potrivit Metodologiei, sancţiunile disciplinare care se pot aplica personalului didactic implicat în organizarea şi desfăşurarea examenului de Bacalaureat, pot ajunge, în raport cu gravitatea abaterilor, până la destituirea din funcţia de conducere, de îndrumare şi de control din învăţământ sau desfacerea disciplinară a contractului de muncă: „profesorii care, în perioada examenului, comit fapte cu caracter infracţional, respectiv furnizarea soluţiilor problemelor, înlocuiri de lucrări, falsificări de lucrări etc., care permit sau favorizează fraudarea examenului sau care au manifestari care atestă neglijenţa în îndeplinirea atribuţiilor ce le revin, sunt sancţionate în conformitate cu prevederile metodologiei de examen sau ale Codului penal.”

La centrul de examen Colegiul Tehnic „Unirea” din Ştei, judeţul Bihor, au susţinut examenul de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2015 elevii respectivului colegiu, dar şi elevii Colegiului Naţional „Avram Iancu” din localitate. La proba obligatorie de miercuri au fost prezenţi 255 de candidaţi (184 la matematică şi 71 la istorie) din totalul celor 265 înscrişi (188 la matematică şi 77 la istorie).

În cele 10 săli în care nu a fost respectată întocmai metodologia de examen au susţinut proba de matematică un număr de 152 de elevi, iar proba de Istorie a fost susţinută de 39 de elevi. Supravegherea candidaţilor a fost realizată de 20 de profesori asistenţi, distribuiţi câte doi în fiecare sală de examen. În toate sălile amenajate pentru susţinerea probelor a existat aparatură de supraveghere audio-video.

Rezultate BAC 2015. Cazul Mehedinţi: Fiica baronului Duicu, prinsă în timp ce i se dicta rezolvarea subiectelor la telefon

Adina Duicu, fiica cea mare a baronului PSD de Mehedinţi, a fost prinsă în timpul examenului de Bacalaureat când i se dicta la telefon rezolvarea subiectelor la chimie. Surse din cadrul Liceului Dierna din Orşova, unde Adina Duicu a susţinut examenul, spun că cea care îi dicta la telefon este nimeni alta decât Mirela Stoenel, fosta directoare a Liceului Teoretic “Traian Lalescu”, liceul absolvit de Adina Duicu.

Aceleaşi surse din cadrul liceului din Orşova susţin că inclusiv camerele de supraveghere din sala în care susţine examenul Adina Duicu au fost oprite. În urma unei sesizări, la faţa locului au venit un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Judeţean Mehedinţi şi un poliţist de la IPJ Mehedinţi. La ieşire din liceu, cei doi au fost luaţi la rost de Mariana Duicu, soţia baronului de Mehedinţi şi fiica cea mică, Larisa. Potrivit procurorului Fănică Cercel, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Judeţean Mehedinţi, procurorul a scăpat nevătamat, însă poliţistul a fost zgâriat.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x