Thursday, March 28, 2024

Sex cu un prieten – friends with benefits poate fi valabil si in viata reala?

Must Read

Daca barbatii chiar sunt de pe Marte si femeile sunt de pe Venus, atunci chiar avem o explicatie pentru faptul ca barbatii si femeile nu pot fi prieteni adevarati. Se spune ca barbatii si femeile nu pot fi prieteni adevarati fie din pricina tensiunii sexuale care exista aproape inevitabil intre ei, fie din cauza naturii umane, a posesivitatii si a geloziei.

Expertii insa contrazic aceste aspecte declarand ca ideile provin din alta era, cea in care femeile si barbatii erau facuti doar pentru a intemeia o familie. Dar astazi, femeia si barbatul lucreaza impreuna, socializeaza si chiar daca poate fi dificil uneori, sunt capabili sa lege o prietenie adevarata, de succes, chiar daca la baza acestei prietenii stau anumite interese.

Barbatul si femeia: prieteni sau iubiti?

Femeile si barbatii au nevoie de prietenie din diferite motive. Femeile petrec majoritatea timpului lor discutand si analizand ganduri si sentimente, timp in care barbatilor le place sa calatoreasca si sa se distreze, intrucat ei rareori abordeaza problema propriei persoane. In tot acest timp, pentru o femeie, prietenia cu un barbat este una mult mai accesibila si mai usor de intretinut, avand in vedere ca prietenia cu o femeie necesita mai multa atentie si discretie. Deci, prietenia dintre o femeie si un barbat poate fi una de durata si de succes.

Dar sa fie doar un pas de la prietenie la iubire?

Psihologii americani au constat, in urma unui studiu, ca oamenii nu stiu ce sentimente sunt adecvate fata de sexul opus. Realitatea este ca atractia sexuala se poate declansa oricand, pentru ca este un intinct primar. Asadar, o simpla imbratisare ar putea lua un sens amoros oricand astfel incat atractia, dorita sau nu, nu este usor de ignorat.

- Advertisement -

Si totusi sexul nu duce neaparat la o relatie

Chiar daca femeia si barbatul se simt atrasi unul de celalalt, asta nu inseamna ca relatia lor se va transforma intr-una amoroasa. Barbatii fug de responsabilitati, iar femeile moderne au devenit independente atat financiar, cat si sentimental, astfel incat relatia de “friends with benefits” este una in trend si cu rezultate foarte bune pentru ambele parti implicate.

Daca intre barbat si femeie s-a stabilit deja o relatie de prietenie, exista posibiliatatea ca o relatie amoroasa sa fie destinata esecului.

Un alt studiu american arata ca din 300 de studenti intervievati, cu varsta de peste 20 de ani, 67% au afirmat ca au intretinut relatii sexuale cu un prieten, iar 33% au spus ca nu au incercat asa ceva, dar ca au fost tentati de o astfel de relatie cu beneficii.

Psihologii americani au concluzionat ca o relatie amoroasa, desprinsa dintr-una de prietenie, are mare nevoie de comunicare.

Cercetatorii ne spun ca barbatii si femeile pot fi prieteni. Dar oare ii credem cu adevarat? Un sondaj  efectuat pe mai mult de 1450 de membri ai site-ului match.com a aratat ca oamenii sunt foarte optimisti, 83% dintre acestia afirmand ca intre un barbat si o femeie poate fi o prietenie platonica, iar 62% afirmand ca de la prietenia platonica au ajuns la o relatie cu beneficii, bazata pe sex si prietenie, cu succes.

Deoarece prietenia se bazeaza pe atractie reciproca, potentialul pentru dragoste este deja existent. Atractia si compatibilitatea sunt pietrele de temelie pentru relatiile apropiate, astfel incat podul de la prietenie la dragoste este deja construit.

Problema cea mai mare este cand si daca acest pod va fi trecut. Asta depinde doar de dorintele femeii si ale barbatului.

Asadar, pro sau contra relatiei “friends with benefits”?

Trebuie sa ai in vedere ca filmele “Friends with benefits”, “Sex and the City”, “No strings attached”, sunt fragmente dintr-o realitate regizata, astfel incat exista posibilitatea ca unul dintre parteneri sa iasa din joc, fie pentru ca s-a indragostit, fie pentru ca a realizat ca acest joc nu ii este specific.

Relatia de “friends with benefits” este de fapt un joc, cu miza destul de mare: prietenia dintre femeie si barbat.

Riscurile sunt multe si serioase. Se poate intampla ca unul dintre parteneri sa nu fie suficient de sincer incat sa recunoasca faptul ca s-a indragostit si, speriat, sa iasa din acest joc. Cheia este comunicarea in acest caz. Trebuie sa stabiliti niste reguli clare, pe care, bineinteles, sa le respectati.

Pentru ca relatia “friends with benefits” sa dea roade, trebuie sa va ganditi la cum va organizati timpul. Fie petreceti mult timp impreuna, ca prieteni care fac si sex, fie petreceti doar serile in club urmate de sex. Aceste detalii, foarte importante de altfel, trebuie stabilite in functie de prietenia voastra, de nivelul de comunicare si de atractia dintre voi.

Asadar, dupa ce ati stabilit regulile, respectati-le cu sfintenie, daca nu vreti sa esuati. Si inca ceva, eliminati orice teama si discutati despre lucrurile neclare dintre voi.

- Advertisement -


- Advertisement -

1 COMENTARIU

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
florin gheorghe
florin gheorghe
8 years ago

Cum sa castigi bani acasa!
Avem pregatita o metoda excelenta prin care cu siguranta puteti sa va rotunjiti veniturile, fara batai de cap, fara sa recrutati oameni in retele, fara sefi, fara stres. Totul este verificat si extrem de serios. Trebuie, acum doar sa solicitati mai multe detalii la adresa de email: florin_33_2006@yahoo.com

- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x