Thursday, March 28, 2024

8 obiceiuri care te mentin sarac chiar si cu un venit rezonabil

Must Read

Te-ai intrebat vreodata unde se duc toti banii tai? Ai reflectat de multe ori de ce nu a mai ramas nici un ban in contul tau bancar, la sfarsitul fiecarei luni de salariu? Daca asa este, atunci probabil ca urmatoarele obiceiuri care te mentin sarac chiar si cu un venit rezonabil sunt motivul.

1. Cheltui mai multi bani pe masura ce iti creste salariul

Nu este nimic gresit sa iti ridici standardul de viata, atunci cand ai posibilitatea de a face acest lucru. Cu toate acestea, daca esti o persoana care cauta in mod constant modalitati de a cheltui bani, te vei afla, probabil, intr-o situatie dificila in curand. Daca it vei spori continuu cheltuielile, odata cu orice crestere a veniturilor (sau chiar fara a castiga mai multi bani), iti va fi dificil sa acumulezi economii.

Deschide cont de actionar la bursa AICI !

Incearca sa iti menti cheltuielile la un nivel constant si, in acelasi timp, sa explorezi alte modalitati de a iti majora veniturile. Aceasta reprezinta calea catre succes!

2. Pui accent pe prezent, fara sa iti pese de viitor

De obicei, daca o problema este dificil de abordat, oamenii au tendinta de a o ignora. Aceasta practica reprezinta o reteta sigura pentru dezastru. La fel sta situatia si in cazul gestionarii finantelor.

- Advertisement -

In general, oamenii se concentreaza numai pe nevoile lor actuale, in ideea ca cele viitoare vor fi intr-un fel sau altul indeplinite. Trebuie sa privesti viitorul in perspectiva ori de cate ori se iei o decizie financiara. Desi este bine sa ai grija de tot ceea ce se intampla in prezent, intreprinde tot ceea ce este posibil pentru a realiza economii destinate viitorului tau.

3. Consideri ca este prea devreme pentru a economisi

In perioada tineretii, devine usor sa te lasi atras de toate placerile pe care le poti cumpara. De accea, oamenii de multe ori cred ca in tinerete este prea devreme pentru a incepe sa economiseasca ori sa investeasca. Gresit! Nu este niciodata prea devreme pentru a economisi o parte din venitul tau, indiferent cat de mic sau mare este acesta.

Incepe sa economisesti de astazi! De fapt, expertii spun ca ar trebui sa iti faci economii inainte de a cheltui. Pastreza deoparte o parte din orice castig sau venit si doar apoi cheltuie restul!

4. Nu tii o evidenta a banilor tai

Cu totii consideram ca stim de unde ne vin banii vine si unde ajung. Din pacate, acest lucru nu este valabil pentru majoritatea dintre noi. S-ar putea sa fim constienti de cheltuieli noastre majore, dar lucrurile mici, de obicei, ne erodeaza finantele mai mult decat cele mari.

Este o idee excelenta sa incepi sa tii un jurnal cu toate veniturile si cheltuielile, fie ca sunt uriase sau mici. In acest fel, vei avea un control mai bun asupra finantelor tale.

5. Lipsa unui buget si / sau bugetare jalnica

Poate ai o evidenta a cheltuielilor tale, in excel, de exemplu, dar, s-ar putea sa iti lipseasca punctul de plecare – un buget! Avand un buget realist si bine conturat reprezinta fundamentul tuturor planificarilor financiare de succes.

Creeaza un buget si tine cont de acesta! Astfel, iti vei schimba modul in care te uiti la bani. In absenta unui buget, este foarte usor sa te lasi dus de val si sa te angajezi in cheltuieli inutile.

6. Nu esti sigur de nevoile, dorintele si finantele tale!

Cu scopul de a economisi bani si de a iti construi o avere, este de cea mai mare importanta sa faci o prioritizare a dorintelor si a bunurilor de care ai nevoie: cele obligatorii, bune de avut si nu neaprat necesara! Trebuie sa iti prioritizezi obiectivele financiare. Daca, a ajunge bogat, reprezinta o prioritate pentru tine, atunci trebuie sa sacrifici o parte din placerile tale prezente, fie ca iti place sau nu.

De asemenea, dupa ce ti-ai stabilit obiectivele, noteazale undeva. Revizuiestele, la intervale regulate, pentru a te mentine pe drumul cel bun.

7. Sa iti ignori datoriile

Pentru o multime de oameni din lumea de astazi, rata dobanzii aferenta creditelor bancare inghite o parte foarte mare a finantelor personale. Este un fapt dureros. Totusi, acestia nu stiu cum sa iasa din acest cerc vicios, lasandu-i cu putin pentru a mai si economisi.

Deschide cont de actionar la bursa AICI !

Inainte de toate, fa din plata datoriilor o prioritate de top. Elaboreaza si un plan pentru acest lucru. Nu vrei sa ajungi sa te consideri sarac, nu?

Iti cumperi intotdeauna noul model de IPhone

Desi, nu exista nici un rau in a cumpara gadget-uri de care ai nevoie, a cumpara un telefon ,de exemplu, doar pentru ca exista urmatoarea versiune disponibila pe piata iti va provoca cu siguranta mai mult rau decat bine. Preia controlul vietii tale, acum. Fa-ti singur o favoare si incepe calatoria catre avutie.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x