Friday, March 29, 2024

Romgaz si Lukoil au gasit in Marea Neagra o punga de gaz de 30 mld. metri cubi, cat consuma Romania in 3 ani

Must Read

Lukoil, PanAtlantic şi Romgaz (SNG) au descoperit în Marea Neagră un zăcământ de gaze naturale estimat la peste 30 miliarde de metri cubi, în urma forajelor de explorare pe platforma continentală a României.

Cantitatea, care urmează să fie confirmată print foraje de evaluare, este echivalentă cu consumul naţional al României timp de aproape trei ani.

În urma descoperirii, cei trei parteneri vor reanaliza datele seismice şi vor mai fora o sondă pe acelaşi zăcământ în 2016.

Lukoil are o cotă de participare la concesiune de 72%, PanAtlantic deţine 18%, iar Romgaz are 10%.

- Advertisement -

“Pentru Romgaz parteneriatul în explorarea platformelor din Marea Neagră reprezintă o direcţie nouă de dezvoltare a afacerii precum şi a portofoliului de zăcăminte”, a spus Virgil Metea, directorul general al Romgaz.

“Suntem o companie cu experienţă de peste 100 de ani în lucrări on-shore, dar suntem deschişi pentru noile provocări ale lucrărilor off-shore şi ne bucurăm să avem parteneri cu experienţă în domeniu.”

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x