Thursday, March 28, 2024

Black Friday: ce vor cumpara romanii in Vinerea Neagra

Must Read

De Black Friday, televizoarele, electrocasnicele mici și telefoanele vor fi cele mai căutate produse

Au mai rămas doar două zile până la debutul Black Friday, iar cei de la Millward Brown au efectuat un studiu pentru a vedea care sunt produsele cele mai căutate de români. În mod surprinzător, în fruntea listei se află televizoarele, acestea fiind menționate de 40% dintre respondenți.

Televizoarele sunt urmate de electrocasnicele mici (39%), cum ar fi aspiratoarele, mixerele sau roboții de bucătărie, telefoanele mobile ocupând doar locul 3 cu 22%. Mașinile de spălat și frigiderele sunt următoarele două categorii de produse prezente în preferințele românilor pentru Black Friday, fiind amintite de 18%, respectiv 17% dintre cei intervievați cu privire la intenția de achiziție.

preferințe Black Friday 2015

- Advertisement -

“Black Friday este un eveniment deja de tradiție în România. În plus, observăm că în fiecare an sunt mai mulți români care își exprimă dorința să cumpere ceva în cadrul acestei campanii. Acest lucru se datorează succesului edițiilor precedente, apariției constante de noi magazine implicate în eveniment, dar și varietății tot mai mari a categoriilor de produse oferite la reducere”, explică Daniela Lazăr, Managing Director, MillwardBrown România.

Conform studiului, anul acesta, 44% dintre românii cu vârsta între 18 și 65 de ani doresc să cumpere ceva de Black Friday 2015 („probabil voi cumpăra” sau „sigur voi cumpăra”). Și mai important este faptul că un număr aproape tripli de persoane și-au exprimat dorința de a cumpăra un produs de Black Friday anul acesta. Black Friday a avut parte și de o creștere uriașă în popularitate, 71% dintre cei intervievați fiind la curent cu cel mai important eveniment din comerțul românesc.

Românii au fost întrebați și care sunt magazinele pe care le iau în calcul pentru a-și face cumpărăturile de Black Friday 2015. După cum era de așteptat, eMAG este cel mai popular, fiind urmat de Altex și Flanco.

Black Friday 2015 magazine

Cercetarea a fost realizată pe un eșantion reprezentativ la nivel național, în rândul a 2.000 de respondenți din mediul urban și rural, cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani. Interviurile au fost realizate telefonic în perioada: 4 noiembrie – 5 noiembrie 2015. Eroarea de eșantionare este de +/-2,2%.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x