Friday, March 29, 2024

STARE DE URGENTA IN FRANTA. Val de atentate teroriste, luare de ostatici. Granitele vor fi inchise

Must Read

Cel puțin 60 de persoane au murit, iar alte aproximativ 100 au fost luate ostatice într-o sală de concerte, în urma unor multiple atacuri armate, în centrul Parisului. Totodată, trei explozii au avut loc în apropiere de Stade de France, unde se desfășura meciul amical Franța-Germania. Președintele francez, Francois Hollande, care asista la meci, a fost evacuat. Ministerul francez de Interne a creat o celulă de criză, notează BBC. Președintele francez a decretat stare de urgență pe întreg teritoriul Franței.

UPDATE 1.28: Mai multe împușcături au fost auzite în apropierea sălii de concerte Bataclan, potrivit Reuters.

UPDATE 1.26: Cinci explozii au fost auzite, în apropierea sălii de concerte Bataclan, relatează un martor, pentru Reuters.

UPDATE 1:15 Potrivit ultimelor informaţii, se pare că numărul persoanelor luate ostatice în sala de concerte este de aproximativ 100.

- Advertisement -

UPDATE 12.50: Președintele francez Francois Hollande a decretat stare de urgență pe întreg teritoriul Franței. Într-o scurtă alocuțiune susținută înainte de începerea ședinței Consiliului de Securitate, Hollande a precizat că face un apel la francezi pentru a rămâne calmi.

“Va fi decretată starea de urgență. A doua măsură va fi închiderea frontierelor naționale”, a spus Hollande.

Președintele francez a vorbit de existența a “zeci de morți” în urma unor atacuri teroriste “în desfășurare”, pentru a căror combatere a cerut întăriri militare, potrivit Agerpres.

UPDATE 12.46: Președintele Barack Obama a susținut, la Casa Albă, declarații de presă: “Suntem în contact cu oficialii francezi. Situația e încă în desfășurare. Ironia face că în cursul zilei am vorbit despre aceste aspecte ale amenințării teroriste cu ocazia reuniunii G20. Este o situație cutremurătoare. Am trecut și noi prin asemenea episoade”.

UPDATE 12.37: Potrivit Reuters, un alt atac armat are loc la mallul Les Halles din Paris .

UPDATE 12.34: Potrivit

UPDATE 12.20: Potrivit unor imagini care au început să circule pe Twitter, mai multe cadavre de pe străzile de lângă sala de concerte Bataclan, unde se desfăşura un concert rock, au fost acoperite cearşafuri aruncate de la balcoane.

UPDATE: Autorii unuia dintre atacurile armate comise în centrul Parisului strigau “Allahu Akbar” (Allah este cel mai mare — n.red.) în timp ce trăgeau cu armele automate, potrivit unui martor care a fost intervievat de postul France Info, transmite EFE, citată de Agerpres. 

UPDATE: Oficiali americani din domeniul securității cred că atacurile au fost coordonate, notează Reuters.

UPDATE: Reuters anunță 30 de morți.

UPDATE: Potrivit unor surse din cadrul poliţiei franceze, cel puţin 60 de persoane au fost luate ostatice într-o sală de concerte, notează Mediafax.

UPDATE: Potrivit Reuters, focurile de armă s-au auzit la circa o oră după ce începuse un concert al unei trupe rock din California — Eagles of Death Metal. Conform sursei citate, una sau două persoane au intrat în sala de concerte și au început să tragă focuri de armă în aer.

UPDATE: Persoane înarmate au luat mai mulţi ostatici în sala de concerte Bataclan din Paris, unde se desfăşura un concert rock, afirmă surse din cadrul Poliţiei franceze citate de AFP.

UPDATE: Potrivit unui prim bilanț al Prefecturi de poliție din Paris, trei persoane au fost ucise în exploziile din zona Stade de France, unde se desfășura meciul de fotbal dintre echipele Franței și Germaniei, iar 15 au murit în sala de spectacole Bataclan, unde au fost luați ostatici, notează Agerpres.

UPDATE: Persoanele înarmate au luat mai mulţi ostatici într-o sală de concerte din arondismentul 11 al Parisului, afirmă surse din cadrul Poliţiei franceze citate de AFP.

UPDATE: Atacul a avut loc în sala de concerte Bataclan, unde era un spectacol al grupului hard rock Eagles of Death Metal.

UPDATE: Două explozii au avut loc în zona Stade de France, iar preşedintele François Hollande, care asista la meciul amical dintre reprezentativele Franţei şi Germaniei, a fost evacuat de serviciile de securitate. În paralel, au fost semnalate cel puţin trei incidente armate în zonele Fontaine au Roi, Charonne şi Bataclan, potrivit Mediafax.

Un jurnalist de la BBC, care se află la restaurantul Petit Cambodge, a declarat că a văzut zece persoane grav rănite. Potrivit acestuia, poliția se află la fața locului și a securizat zona.

Mai mulți bărbați înarmați au deschis focul, vineri seară, în mai multe locuri din Paris. Cel puțin unul dintre ei a tras în interiorul restaurantului Petit Cambodge, aflat în cel de-al 11-lea district al Parisului. Totodată, trei explozii au avut loc în afara unui bar, în apropiere de Stade de France.

Un martor a declarat pentru ziarul Liberation că a auzit peste 90 de împușcături.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x