Friday, March 29, 2024

Actiunile Electroputere au dublat banii investitorilor intr-o saptamana

Must Read

Acţiunile producătorului de trans­for­matoare Electroputere Craiova (EPT) au raportat o creştere de 93% în ultima săptămână, fiind cel mai profi­ta­bil plasament de pe bursă. În acelaşi interval, indicele BET, principala referinţă a pieţei de capital ce in­clu­de cele mai lichide zece acţiuni, s-a apreciat cu circa 4%.

Titlurile Electro­pu­tere sunt puţin lichide, cu tran­zacţii medii zilnice de sub 2.000 de lei în acest an, în condiţiile în care capitalizarea bur­sieră a companiei este de 51 milioane de lei. Avansul acţiunilor EPT a fost sus­ţinut de achiziţiile făcute de directorul general al companiei, Osama al Halabi.

Compania a încheiat anul 2015 cu pierderi de 14 milioane de lei, de peste două ori mai mici decât pierderile din 2014. La începutul anului trecut, com­pania şi-a propus să revină pe profit, după mai mult de 10 ani pe pierdere. Câştigul scontat era de doar 6.000 euro (26.700 lei), iar vânzările ar fi urmat să crească de la 132,6 mil. lei la 209 mil. lei, po­trivit bugetului. Compania este con­trolată de grupul saudit Al-Arrab Con­tracting Company. Vânzările către Arabia Saudită deţineau o pondere de 38% din total, potrivit raportărilor detaliate pe anul 2014.

În 2007, Electro­pu­tere a fost cumpărată de firma saudită Al-Arrab Contracting Com­pany Limited, care a ajuns să controleze 95,5% din capitalul social. După cinci ani de la preluarea de către arabi, compania craioveană a renunţat la producţia de locomotive, divizia fiind cumpărată de omul de afaceri Gruia Stoica, care deţine operatorul feroviar de transport marfă Grup Feroviar Român (GFR). Uzina din Craiova a rămas cu două divizii de producţie, respectiv maşini electrice rotative şi transformatoare de putere, şi o divizie de servicii generale.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x