Thursday, March 28, 2024

Afacerile Comelf Bistrita s-au redus cu 14% anul trecut

Must Read

Cifra de afaceri a producătorului de echipament energetic Comelf Bistriţa (simbol bursier CMF) s-a redus anul trecut cu 14%, la 171 milioane de lei, în timp ce profitul net a ajuns la 1,4 milioane de lei, de peste cinci ori mai mic decât în 2014.

Potrivit datelor financiare ale companiei, în 2014 profitul net se cifra la 8,1 milioane lei.

În acelaşi interval, veniturile din exploatare au coborât de la 201 milioane de lei la 176 milioane de lei, iar profitul aferent acestor operaţiuni s-a diminuat de mai bine de două ori, la 4,2 milioane lei. Pe de altă parte, compania a reuşit să-şi reducă uşor cheltuielile, la 178 mil. lei.

Comelf este deţinută în proporţie de 77% de Uzinsider SA şi face parte dintr-un grup de producători de utilaj industrial care include şi firma 24 Ianuarie Ploieşti (IANY). Comelf are o capitalizare de 55 mil. lei. La şedinţa bursieră de joi, acţiunile au avut o tendinţă descendentă, cu un preţ mediu de 2,35 lei per titlu.

- Advertisement -

În luna noiembrie a anului trecut, acţionarii prognozau că producătorul ar reveni pe creştere în 2016, cu un profit brut de 2,1 mil. euro şi venituri totale de 44,6 mil. euro. De asemenea, bugetul de investiţii pe 2016 a fost aprobat la 1,025 milioane de euro. În plus, acţionarii anticipau la acea dată ratarea ţintelor de producţie, după ce unii clienţi şi-au retras comenzile.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x