Tuesday, July 23, 2024

BVB, la a saptea sedinta de crestere din ultimele opt

Must Read

Indicele reprezentativ BET al Bursei de Valori București a urcat cu 0,36%, până la nivelul de 6.360,26 puncte, într-o mișcare de revenire consistentă după scăderea de 10% de la începutul anului.

Șapte sesiuni de tranzacționare “pe verde” din ultimele opt și deja indicele BET de la BVB este cu peste 5% față de minimul la închidere de 6.039,88 puncte consemnat în ziua de 11 februarie. Dacă aprecierile din prima ședință a acestei săptămâni s-au realizat pe volume slabe, astăzi rulajul pieței de acțiuni a fost în creștere, respectiv de 24,70 milioane lei (5,52 milioane euro).

Pe segmentul regular activitatea de tranzacționare a fost dominată de titlurile Băncii Transilvania (TLV) care au pierdut 0,43%, până la prețul de 2,34 lei/acțiune, pe transferuri de 6,64 milioane lei. Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Societe Generale (BRD) s-a depreciat cu 0,30%, până la prețul de 9,87 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 1,49 milioane lei. Cu o zi înainte, respectivele două titluri bancare nu însumaseră decât tranzacții de un milion de lei.

Aparent o rearanjare de portofolii, în piața deal s-au efectuat trei transferuri speciale cu acțiuni Transgaz Mediaș (TGN), Albalact (ALBZ) și Electrica (EL) în valoare de 5,44 milioane lei. În piața reglementată, evolușia intraday a fost marcată de o apreciere în a doua parte a orarului de tranzacționare după un debut al indicilor în teritoriu negativ.

- Advertisement -

Titlurile Romgaz (SNG) s-au oprit momentan din revenire, cu o staționare pe nivelul de preț al sesiunii precedente de 25,50 lei/acțiune, pe al doilea rulaj al zilei de 2,18 milioane lei. Prin contrast, titlurile OMV Petrom (SNP) și-au continuat mișcarea de revenire cu un avans consistent, de 3,00%, până la prețul de 0,2400 lei/acțiune pe volume echivalente cu 1,11 milioane lei.

Indicele energetic BET-NG a avut cea mai importantă urcare, de 1,10%, în timp ce indicele finanicar BET-FI a consemnat cea mai firavă apreciere, de 0,10%, până la valoarea de 26.894,96 puncte. Din componența sa, titlurile Fondul Proprietatea (FP) a avut un rulaj mult sub media obișnuită a acestui emitent, de 1,5 milioane lei, în condițiile unui declin al cotației de 0,68%, până la prețul de 0,735 lei/acțiune.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Strategii de investitii pasive – ETF BET Patria-Tradeville & ETF Energie Patria-Tradeville

Putem imparti investitiile financiare, la bursa sau in fonduri de investitii, in doua categorii din punct de vedere al...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x