Tuesday, July 5, 2022

Ce poti face daca vezi ca se incalca legea antifumat

Must Read

Începând din 16 martie, fumatul în spaţiile publice este interzis. Legea care interzice fumatul în astfel de spaţii a fost publicată în Monitorul Oficial şi va intra în vigoare peste 45 de zile.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea antifumat, după ce aceasta a fost declarată constiţutională. Legea interzice fumatul în spaţii închise, la locul de muncă şi în orice loc de joacă pentru copii, fie că este în spaţiu închis sau în aer liber.

Amenzile pentru cei care încalcă legea se ridică până la 5.000 de lei.

Ce poţi face dacă vezi că se încalcă legea antifumat

Deputatul Aurelia Cristea, iniţiatoarea legii, spune că în actualul act normativ este prevăzută şi sesizarea poliţiei, inclusiv a poliţiei locale dacă se fumează în spaţiile unde este interzis. În actuala lege, faţă de vechiul act normativ, este prevăzută posibilitatea de a sesiza poliţia, inclusiv poliţia locală în cazul în care se fumează în spaţiile în care acest lucru este interzis.

- Advertisement -

Apoi, pe lângă amenzile de la 100 de lei la 500 de lei pentru persoane fizice și de la 5.000 de lei până la 15.000 de lei pentru persoanele juridice, se pot aplica sancţiuni complementare care pot merge până la suspendare a activităţii unităţii unde nu se respecta legea.

“Va trebui să veghem cu toţii la respectarea legii pentru că vorbim de dreptul la sănătate”, a mai spus Aurelia Cristea.

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

SUA. Atac armat la o paradă de Ziua Națională, în apropiere de orașul Chicago. Update: Autoritățile confirmă că cinci persoane au fost ucise, iar...

Update: Autoritățile locale au confirmat că cinci persoane au fost împușcate mortal, iar alte 16 au fost transportate la spital...
- Advertisement -

More Articles Like This