Saturday, May 25, 2024

Divizia de servicii la sonda a Rompetrol a trecut pe pierderi, din cauza prabusirii preturilor la titei

Must Read

Rompetrol Well Services, divizia românească de servicii petroliere a KMG International, din grupul kazah de stat KazMunayGaz, a trecut pe pierderi anul trecut, cu un rezultat net negativ de 2,14 milioane lei, după ce obținuse un profit net de 8,85 milioane lei în 2014.

Cifra de afaceri a companiei a scăzut cu peste 43%, la 49,97 milioane lei, în timp ce cheltuielile de exploatare s-au diminuat doar cu 32,6%, la 53,96 milioane lei.

“Activitatea operațională a companiei a fost în mod real afectată de contextul economic global în industria de petrol și gaze, factorul determinat fiind scăderea drastică a prețului petrolului brut. Efectele scăderii prețului petrolului – amânarea proiectelor importante de explorare și producție a hidrocarburilor, convenționale sau neconvenționale, reducerea investițiilor, diminuarea severă a cererii pentru servicii la sondă – s-au resimțit din plin și în piețele pe care este activă compania”, se arată în raportul preliminar pe 2015 al Rompetrol Well Services.

În documentul citat se mai menționează că prăbușirea prețului barilului de petrol a generat efecte în lanț, principalii operatori petrolieri reducându-și semnificativ bugetele operaționale și de investiții.

- Advertisement -

De altfel, întreaga industrie a serviciilor petroliere a resimțit din plin anul trecut deprecierea masivă a cotațiilor la țiței. Potrivit datelor INS, industria de servicii anexe extracției de petrol și gaze a cunoscut în 2015 o comprimare de aproape 40% față de 2014.

Prețul mediu al țițeiului Brent a fost anul trecut de 52,35 dolari/baril, în scădere cu peste 47% față de 2014 (99,03 dolari/baril). Rompetrol Well Services este controlată de KMG International, cu 73% din acțiuni.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Bursa este deschisa pentru oricine. Fondurile de tip ETF si accesul simplu la performantele bursei

Bursa de Valori din Bucuresti (BVB) ofera publicului larg actiunile unora dintre cele mai importante companii din Romania, din...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x