Wednesday, February 1, 2023

Fondurile speculative au suferit retrageri de 25 miliarde dolari luna trecuta

Must Read

Pentru prima dată din mai 2014, industria fondurilor de hedging a ajuns la active în administrare mai mici de 3.000 miliarde dolari.

Raportările cu pierderi pentru anul trecut ale fondurilor cu profil speculativ, așa-numitele fonduri de hedging, au determinat retrageri importante de bani din partea investitorilor în prima lună din 2016, transmite Bloomberg. Clienții au plecat cu nu mai puțin de 24,8 miliarde dolari, în timp ce intrările au fost firave, hemoragia netă fiind de 21,5 miliarde dolari. Este cea mai mare fugă cu banii a investitorilor din anul 2009 și până în prezent.

Fenomenului i s-a adăugat și scăderea în valoare a activelor în administrare, ca urmare a deprecierilor importante pe titlurile de risc din primele săptămâni ale anului. Astfel, activele în administrare ale fondurilor de hedging s-au redus cu 43,2 miliarde dolari, la 2.960 miliarde dolari în ianuarie, prima coborâre sub reperul de 3.000 miliarde dolari din ultimele 20 de luni.

- Advertisement -

Cele mai mari fluxuri negative s-au consemnat pe fondurile cu plasamente în acțiuni, instrumente cu venit fix și strategii multiple. Pe de altă parte, investitorii au pus bani la bătaie în prefigurarea unei reveniri pe creștere a cotațiilor în piețele de mărfuri.

Suma de 1,2 miliarde dolari cât reprezintă plasamentele noi pe acest segment este cea mai ridicată de la jumătatea anului 2014 încoace. “Este o întoarcere majoră a unui trend care datează încă de la jumătatea anului 2012”, spune un document al firmei de consultanță pentru investitorii instituționali eVestment. “Investitorii în fondurile de hedging par convinși că sunt oportunități semnificative în zona mărfurilor.”

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

FMI estimează că Marea Britanie va fi în acest an cea mai afectată de recesiune dintre țările dezvoltate. Germania va stagna economic, dar, pe...

Economia Marii Britanii ar urma să scadă cu -0,6% în 2023, potrivit proiecțiilor FMI, care spune acum că Germania...
- Advertisement -

More Articles Like This