Cele cinci societăţi care s-au transferat anul trecut de pe piaţa RASDAQ pe piaţa reglementată a bursei de la Bucureşti au în prezent o capitalizare bursieră cumulată cu 92 mil. lei mai mare decât cea de dinaintea transferului în ringul principal.

Producătorul de lactate Albalact, producătorul de elicop­te­re IAR Braşov, producătorul de cabluri Romcab alături de Mecanică Fină şi Prebet Aiud sunt companiile care s-au mutat pe piaţa principală a bursei de la Bucureşti în contextul în care pia­ţa RASDAQ, pe care s-au tranzacţionat de la finalul anilor ‘90, s-a desfiinţat prin lege în octombrie 2015.

Prin acest trans­fer aceste companii au intrat pe radarul fondurilor de pensii pri­vate, dar şi al fondurilor străine de investiţii care nu inves­teau în rasdace pentru că respectiva piaţă nu a avut un statut cert.

Cel mai mare câştig din momentul transferului la cota bur­sei până în prezent l-au adus acţiunile Albalact şi cele ale IAR Braşov, care s-au apreciat cu 38%, respectiv cu 22%. Aceas­tă apreciere a însemnat o creştere de 78,5 mil. lei a capitalizării bur­siere a Albalact până la 284 milioane de lei, şi de aproape 20 mil. lei a capitalizării IAR Braşov până la 108 mil. lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.