Rompetrol Rafinare raporteaza profit dupa 11 ani: 62 mil. dolari in 2015

Vezi cele mai mari reduceri ale magazinelor online:
eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays

Rompetrol Rafinare, compania care controleaza rafinariile Petromidia si Vega, a raportat pe 2015 profit, pentru prima data dupa 11 ani, acesta ajungand la 62,173 milioane de dolari, la o cifra de afaceri de 3,8 miliarde de dolari.

Conform datelor comunicate luni seara pe Bursa de Valori Bucuresti, rezultatul operational (EBITDA) a fost de 112 milioane de dolari in 2015 fata de 86 milioane de dolari in 2014. n 2014 cifra de afaceri a fost de 5,6 miliarde de dolari cu o pierdere de 58 milioane de dolari.

“Rezultatele operaţionale şi financiare record atinse în anul 2015 de către Rompetrol Rafinare confirmă succesul politicilor investiţionale realizate de KMG International şi de unicul acţionar KazMunayGas, compania naţională de petrol şi gaze din Kazakhstan, începând din momentul achiziţiei. Pe platforma Petromidia, investiţiile realizate în perioada 2007 – 2015 pentru modernizarea şi creşterea capacităţilor de producţie, precum şi pentru alinierea produselor la standardele internaţionale de calitate şi mediu, depăşesc valoarea de 1,4 miliarde USD. Prin performanţele entităţilor de producţie, KMG International îşi reconfirmă rolul de jucător important în regiunea Mării Negre şi de partener strategic pentru România în domeniul energetic”, a declarat Azamat Zhangulov, Senior Vice President KMG International.

Rompetrol Rafinare face parte din grupul KazMunai Gaz, cele doua rafinarii fiind cumparate de la omul de afaceri Dinu Patriciu in 2007, intr-o tranzactie extreme de controversata care nu s-a stins nici pana acum. Statul roman detine 44,6% din Rompetrol Rafinare in contul unei datorii de 600 de milioane de dolari care nu au fost platite de grupul kazah.

Actiunile Rompetrol Rafinare sunt tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti, iar in sedinta de luni pretul a scazut cu 0,45% pana la 0,0446 per actiune. La acest pret compania are o valoare de piata de 1,96 miliarde de lei (435 mil. euro).Deschide un cont tranzacționare la bursă:

80.6% din conturile CFD de retail pierd bani

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro altex Aoro Carturesti logo QuickMobile

Articole asemănătoare recomandate pentru tine:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.