Acasă LIFESTYLE Un fotograf a eliminat telefoanele din imaginile pe care le-a surprins. Rezultatele...

Un fotograf a eliminat telefoanele din imaginile pe care le-a surprins. Rezultatele arata cat de mult s-au INSTRAINAT oamenii unul de altul

0

Eric Pickersgill este un fotograf care a demarat proiectul “Removed”( Îndepărtat) pentru a arăta în ce grad am lăsat tehnologia să ne invadeze viețile. Consecințele, afirmă el, sunt terifiante: în dorința de a fi mereu hiper conectați am ajuns să ne îndepărtăm unul de altul.

Pickersgill a surprins secvențe din viața de zi cu zi, din care a îndepărtat un mic dar foarte semnificativ detaliu. El a cerut subiecților să rămână în aceleași poziții, dar fără dispozitivele mobile.

Proiectul a demarat în momentul în care fotograful era la o cafea și a putut observa comportamentul unei familii ce era situată la masa de lângă el: “O familie stă lângă mine la cafeneaua Illium și membrii săi sunt total îndepărtați unul de celălalt. Nu se vorbește. Tatăl și cele două fiice și-au scos telefoanele. Mama nu are sau a ales să nu-l folosească.

Ea se holbează pe fereastră, tristă și singură, fiind înconjurată de cei mai apropiați membri ai familiei…Tatăl mai ridică privirea pentru a anunța câte-o informație obscură găsită pe net. De două ori vorbește despre un mare pește care a fost prins. Nimeni nu răspunde. Sunt întristat de utilizarea tehnologiei pentru a interacționa în compensație pentru lipsa interacțiunii. Asta nu s-a întâmplat niciodată și mi-e teamă că nu este decât vârful icebergului în ceea ce privește impactul acestei tehnologii asupra vieții noastre sociale. Mama și-a scos și ea telefonul”, a scris el.

FOTO CREDIT: Eric Pickersgill. ActiveNews are acordul proprietarului pentru folosirea acestor imagini. Fotografiile pot fi replicate, copiate sau editate NUMAI cu acordul proprietarului, Eric Pickersgill.

Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
wpDiscuz
0
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Exit mobile version