Thursday, July 25, 2024

Vanzarile Ropharma au crescut 5% anul trecut, profitul a scazut cu 2%

Must Read

Vânzările Ropharma Brașov (RPH) au crescut cu 5% anul trecut față de 2014, la 438 milioane lei, iar profitul din activități continue a scăzut cu 2%, la 8 milioane lei, potrivit unui raport al companiei farmaceutice.

În 2014, Ropharma a raportat vânzări de 418 milioane lei și un câștig de 8,2 milioane lei.

Ropharma este controlată de omul de afaceri Mihai Miron și deține două unități de producție de suplimente alimentare și medicamente în Târgu Mureș și Chișinău, o unitate de producție de lapte praf Bioef Dostat, un distribuitor de medicamente și o rețea de 125 de farmacii. Compania este acționar și al spitalului privat Sf. Constantin din Brașov.

Vânzările farmaciilor s-au situat la 301 milioane lei, cu 4% mai mari comparativ cu 2014, iar distribuția a înregistrat vânzări de 140 milioane lei, în creștere cu 8%.

- Advertisement -

În perioada analizată, Ropharma a acordat discounturi de 3,8 milioane lei, de aproape trei ori mai mari față de 2014.

Potrivit companiei, Ropharma se situează pe poziția 8 în topul distribuitorilor farmaceutici și pe poziția a cincea în clasamentul rețelelor de farmacii.

Omul de afaceri Mihai Miron deține indirect 31,78% din acțiunile Ropharma, prin Rimia Investments ( 14,12%) și prin ADD Pharmaceuticals (17,66%). Un alt acționar este firma Arrow Pharmaceuticals, înregistrată în SUA, care controlează 31,29% din acțiuni.

La cotația actuală, capitalizarea companiei este de 168 milioane lei.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Lăptăria cu Caimac se uită cum să-şi mărească exporturile, inclusiv spre China. Producătorul are o brânză maturată pe care o vinde sezonier în România,...

Adrian Cocan, cofondator al bran­du­lui Lăptăria cu Caimac, unul dintre cele mai dinamice branduri româneşti de lactate, spu­ne că...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x