Actiunile din China au inregistrat cea mai buna evolutie din ultimele 4 luni

Vezi cele mai mari reduceri ale magazinelor online:
eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays

Acțiunile marilor companii chineze au înregistrat miercuri cea mai bună evoluție din ultimele patru luni, pe fondul cererii de titluri din sectorul imobiliar și cel al resurselor, investitorii fiind încurajați de semnele de redresare a pieței construcțiilor, relatează Reuters.

Investitorii au ignorat informația că agenția de evaluare financiară Moody’s a retrogradat perspectiva ratingului Chinei de la stabilă la negativă, scrie News.ro. Indicele blue-chip CSI300 a urcat cu 4,1%, iar Shanghai Composite Index cu 4,2%.

În cazul indicelui titlurilor dezvoltatorilor imobiliari, avansul a fost de 5,6%, susținut de informațiile că măsurile de susținere luate de autorități contribuie la redresarea pieței în orașele mari.

Titlurile companiilor din sectorul resurselor au urcat cu 6%. Moody’s a înrăutățit perspectiva ratingului Chinei de la stabilă la negativă, citând incertitudinile legate de capacitatea guvernului de la Beijing de a adopta reforme economice.

Decizia Moody’s a avut loc cu câteva zile înainte ca Adunarea Poporului să voteze următorul plan economic pe termen de cinci ani.

Două surse oficiale chineze au declarat marți că 5-6 milioane de muncitori ar putea fi concediați în următorii 2-3 ani, în cadrul măsurilor de reducere a supracapacității și a poluării, acesta fiind cel mai amplu program de reechilibrare a economiei din ultimele două decenii.Deschide un cont tranzacționare la bursă:

80.6% din conturile CFD de retail pierd bani

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro altex Aoro Carturesti logo QuickMobile

Articole asemănătoare recomandate pentru tine:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.