Friday, August 19, 2022

Actiunile din China au inregistrat cea mai buna evolutie din ultimele 4 luni

Must Read

Acțiunile marilor companii chineze au înregistrat miercuri cea mai bună evoluție din ultimele patru luni, pe fondul cererii de titluri din sectorul imobiliar și cel al resurselor, investitorii fiind încurajați de semnele de redresare a pieței construcțiilor, relatează Reuters.

Investitorii au ignorat informația că agenția de evaluare financiară Moody’s a retrogradat perspectiva ratingului Chinei de la stabilă la negativă, scrie News.ro. Indicele blue-chip CSI300 a urcat cu 4,1%, iar Shanghai Composite Index cu 4,2%.

În cazul indicelui titlurilor dezvoltatorilor imobiliari, avansul a fost de 5,6%, susținut de informațiile că măsurile de susținere luate de autorități contribuie la redresarea pieței în orașele mari.

Titlurile companiilor din sectorul resurselor au urcat cu 6%. Moody’s a înrăutățit perspectiva ratingului Chinei de la stabilă la negativă, citând incertitudinile legate de capacitatea guvernului de la Beijing de a adopta reforme economice.

- Advertisement -

Decizia Moody’s a avut loc cu câteva zile înainte ca Adunarea Poporului să voteze următorul plan economic pe termen de cinci ani.

Două surse oficiale chineze au declarat marți că 5-6 milioane de muncitori ar putea fi concediați în următorii 2-3 ani, în cadrul măsurilor de reducere a supracapacității și a poluării, acesta fiind cel mai amplu program de reechilibrare a economiei din ultimele două decenii.

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Vladimir Putin susține că SUA vor să prelungească războiul din Ucraina

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, susține că Statele Unite ale Americii urmăresc să prelungească războiul declanșat în Ucraina, împiedicând astfel...
- Advertisement -

More Articles Like This