Tuesday, July 23, 2024

Allianz: Bursa americana poate scadea cu 10%

Must Read

Fostul manager de la PIMCO are în vedere că cele cinci săptămâni de creștere pot fi marcate de o mișcare de sens contrar, cu o scădere chiar și de 10% a cotațiilor pe bursa de la New York .

A fost exagerată șicarea de apreciere a activelor de risc din ultimele 5 săptămâni? Mohamed El-Erian, chief-economic advisor la grupul german Allianz crede că da. Într-o intervenție de ieri seara pentru postul american de televiziune CNBC el a afirmat că se așteaptă la un declin de 10% al bursei de la New York.

Nu este neapărat vorba despre un trend de scădere, ci de o mișcare laterală însă într-un coridor de variație foarte ridicat. Piețele s-au mișcat foarte mult în partea superioară a intervalului, iar acum sunt predispuse la o etapă de declin, spune El-Erian care la începutul anului 2013 avea în calitate de CEO la PIMCO active în administrare de aproximativ 2.000 miliarde dolari, cele mai mari plasamente pe piețele de bonduri.

Lipsa de lichiditate face ca piața să suprareacționeze într-o direcție sau cealaltă. Mișcarea ascemdentă din ultimele 5 săptămâni a avut la bază atât o intervenție în creștere a băncilor centrale, cât și o redimensionare a anticipărilor (exagerate) privind iminența unei intrări în recesiune a economiei americane. “Lucrurile în SUA nu sunt într-atât de rele”, spune egipteanul El-Erian, care înainte de a vei la PIMCO a condus fondurile de investiții ale Universității Harvard și a lucrat la Fondul Monetar Internațional.

- Advertisement -

Greu și în Europa. Cum se mai pot face bani

Acum sunt însă datele fundamentale cele care vor apăsa cotațiile în piața americană de acțiuni. Oportunitățile nu sunt bune nici în Europa. Este o economie care crește cu 1-1,5%, însă cu diferențe mari de la o țară la alta. În aceste condiții, și datele de evaluare fundamentală a companiilor sunt foarte fluide în acest răstimp.

“Este foarte greu să faci bani în această piață folosind mijloacele tradiționale”, a declarat El-Erian. Abordarea mai degrabă trebuie să fie tactică: să iei poziții respectând intervalele de variații și să tranzacționezi fructificând volatilitatea.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Strategii de investitii pasive – ETF BET Patria-Tradeville & ETF Energie Patria-Tradeville

Putem imparti investitiile financiare, la bursa sau in fonduri de investitii, in doua categorii din punct de vedere al...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x