Tuesday, January 18, 2022

Americanii de la ICE ar putea lansa o contraoferta pentru operatorul Bursei de la Londra

Must Read

Operatorul bursier american Intercontinental Exchange Inc. a anunțat marți că analizează posibilitatea lansării unei oferte pentru London Stock Exchange Group (LSE), în ideea de a contracara o eventuală fuziune între aceasta din urmă și Bursa de la Frankfurt, Deutsche Boerse AG, informează Reuters.

LSE și Deutsche Boerse au confirmat săptămâna trecută că poartă discuții aprofundate în vederea unei fuziuni care ar da naștere unui mare operator bursier european capabil să concureze cu rivalii din SUA și Asia.

Într-un comunicat de presă, ICE a informat că “intenționează să înainteze o ofertă” pentru LSE Group, precizând însă că nu a luat deocamdată nicio decizie. “Nu există nicio certitudine că o ofertă va fi făcută, nici cu privire la condițiile în care va fi făcută o ofertă’, a subliniat ICE.

În conformitate cu legislația britanică în materie de oferte publice, ICE trebuie să facă o ofertă pentru London Stock Exchange Group, până la data de 29 martie.

- Advertisement -

IntercontinentalExchange (ICE) a devenit un jucător de talie mondială după ce în 2013 preluat NYSE Euronext. În 2014 grupul ICE s-a separat de Euronext, care operează Bursele din Franța, Olanda, Belgia și Portugalia, dar controlează o parte importantă din piața europeană a derivativelor.

Sursa: Agerpres

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Sorin Ovidiu Vîntu aruncă bomba: criza energetică, indusă de Guvern! Adevărul despre pandemie şi Big Pharma + cacealmaua lui Putin VIDEO

Sorin Ovidiu Vîntu a abordat, luni, trei subiecte în tradiţionalul său live pe Facebook: criza energetică, pandemia şi situaţia...
- Advertisement -

More Articles Like This