Americanii de la ICE ar putea lansa o contraoferta pentru operatorul Bursei de la Londra

Vezi cele mai mari reduceri ale magazinelor online:
eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays

Operatorul bursier american Intercontinental Exchange Inc. a anunțat marți că analizează posibilitatea lansării unei oferte pentru London Stock Exchange Group (LSE), în ideea de a contracara o eventuală fuziune între aceasta din urmă și Bursa de la Frankfurt, Deutsche Boerse AG, informează Reuters.

LSE și Deutsche Boerse au confirmat săptămâna trecută că poartă discuții aprofundate în vederea unei fuziuni care ar da naștere unui mare operator bursier european capabil să concureze cu rivalii din SUA și Asia.

Într-un comunicat de presă, ICE a informat că “intenționează să înainteze o ofertă” pentru LSE Group, precizând însă că nu a luat deocamdată nicio decizie. “Nu există nicio certitudine că o ofertă va fi făcută, nici cu privire la condițiile în care va fi făcută o ofertă’, a subliniat ICE.

În conformitate cu legislația britanică în materie de oferte publice, ICE trebuie să facă o ofertă pentru London Stock Exchange Group, până la data de 29 martie.

IntercontinentalExchange (ICE) a devenit un jucător de talie mondială după ce în 2013 preluat NYSE Euronext. În 2014 grupul ICE s-a separat de Euronext, care operează Bursele din Franța, Olanda, Belgia și Portugalia, dar controlează o parte importantă din piața europeană a derivativelor.

Sursa: AgerpresDeschide un cont tranzacționare la bursă:

80.6% din conturile CFD de retail pierd bani

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro altex Aoro Carturesti logo QuickMobile

Articole asemănătoare recomandate pentru tine:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.