Thursday, April 18, 2024

Argumente PRO si CONTRA deschiderii de Cafenele Olandeze in Romania

Must Read

In 1976 Olanda a adopat formal legea care de-criminalizeaza posesia si vanzarea de marijuana (pana la 30 grame de persoana)

La momentul de fata in Olanda exista peste 7000 de ”cafenele olandeze”, 1 cafenea olandeza la fiecare 29.000 olandezi ,coincidenta sau nu Olanda se situeaza pe locul 10 la topul “Cele mai fericite tari din lume” 🙂

Toate droguile sunt rele

Pozitia cea mai des exprimata cu privire la consumul de marijuana la nivel mondial este cea de condamnare prin asociere, asociere cu cocaina, amfetamine, metanfetamine, heroina, etc. ca doar “toate sunt droguri”.

- Advertisement -

Dar haideti sa vedem cat de adevarata este aceasta afirmatie, conform topului celor mai nocive 10 droguri din lume. (sursa: http://www.planetdeadly.com/)

10.Ketamina

9.Amfetaminele

8.Benzodiazepinele

7.Metadona

6.Berburicele

5.Tutunul -peste 6 milioane de decese anual

4.Alcoolul- peste 3 milioane de decese anual

3.Crystal Meth

2.Heroina

1.Cocaina

? Marijuana -pe cine stiti ca a murit fumand o frunza ?

Diferenta de complicatii pulmonare, dependenta si decese intre marijuana si acest top 10 este asa de mare, incat este ca si cum l-ai pune Josif Stalin si Maica Tereza in aceeasi categorie la topul “Cei mai sangerosi tirani din lume.”

Nimeni nu spune ca marijuana nu poate sa aiba si cauze adverse pentru un procent mic din utiliatori, pana la urma orice inhalezi in plamani in afara de oxigen, pe termen lung poate cauza diferite boli sau cancer pulmonar, acestea fiind spune sa ne gandim un pic si la calitatea aerului pe care o inhalam …….

Trebuie sa terminam cu ipocrizia si sa nu mai asociem un drog recreativ ca si marijuana cu un drog nociv si legal ca si tutunul care omoara cu 99.999% mai mare eficienta decat marijuana.

Argumentul separarii pietei drogurilor usoare de cele dure

Politica portilor deschise adoptata de olandezi cu privire la consumul de droguri usoare a fost facuta in primul rand cu scopul pentru a scoate utilizatorii usori din mana cartelurilor si interlopilor asociati cu drogurile dure si in acest mod de ai flamanzi de bani. (MacCoun & Reuter, 2001). Rezultatul crearii celor 2 piete diferite, o piata legala si ilegala a scos cu succes factorul criminal din cea mai mare parte a pietei de droguri din Olanda, aducand in acelasi timp venituri statului Olandez.

Argumentul Penal

Conform unui studiu, in America au fost 658.000 arestari pentru posesia de marijuana doar in 2012, vasta majoritate a celor arestati au fost oameni fara antecedente penale. Ceea ce inseamna ca doar in America, 658.000 de contribuabili au ajuns sa aiba dosar penal, unii dintre ei ajungand chiar sa faca puscarie doar pentru ca au fumat in drog recreativ care nu creaza probleme medicale si nu constituie un factor de violenta sociala ( Marijuana nu creaza starea de nervozitate si violenta asociata cu alcoolul, de asemenea folosinta usoara nu creaza probleme de condus)

Ce a insemnat doar in America arestarea acestor 658.000 de contribuabili ? A insemnat costuri cu incarcerarea ( aprox 4 mld dolari), costuri cu politia, justitia dar cel mai important costul social.

Costul social inseamna trecerea in cazierul judiciar a 658.000 de contribuabili ca si criminali. Acest lucru este important de mentionat, doarece ceea ce iti scrie in cazierul juridiciar poate insemna daca ai sau nu un loc de munca , daca lucrezi ca si Consultant bancar in Banca Transilvania sau ajungi un delicvent din cauza ca nimeni nu te angajeaza.

Argumentul medical

Marijuana este de 114 ori mai putin nociva decat tutunul, trecerea de la tutun la marijuana va crea mai putine complicatii medicale pentru consumatori si per total costuri mai mici cu CAS-ul.

De asemenea marijuana are si aplicatii medicale. Marijuana este un drog natural cu aplicatii serioase in lumea medicala. Consumul de marijuana in scop medical reduce celulele canceroase din creier, epilepsia, scleroza si atacurile cerebrale cu 54%

Legalizarea nu va duce la un numar mai mare de utilizatori de marijuana

Datorita implementarii politicii “Portilor deschise” in Colorado consumul de marijuana a scazut de la 22% la 20% intre 2011 si 2013, si ramane sub nivelul national de 23.4% in statele americane unde marijuana nu este legala ( inca ).

Legalizarea va crea locuri de munca si beneficii economice

In primul an de la legalizarea din Colorado, un stat cu o populatie de 5.4 milioane, s-au creat peste 10.000 de locuri de munca si venituri la stat de 63 milioane de dolari.

In Olanda, unde piata marijuanei legale a ajuns la maturitate, statul olandez colecteaza intre 650 milioane si 1.05 mld euro de pe business-ul cafenelelor olandeze ( 600 mld euro venituri fiscale + turismul generat )

Vi se pare mult ? In Romania industria tutunului, un drog dupa cum am discutat este de 114 ori mai nociv decat marijuana a adus bugetului de stat 2.7 mld euro. Pe langa acest lucru, consumul de marijuana iti da o stare euforica si iti pune un zambet pe buze, cine zambeste fumand o tigara ?

- Advertisement -


- Advertisement -

1 COMENTARIU

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
george
george
8 years ago

la ultimul paragraf, alchool-ul este de 114 ori mai nociv decat cannabisul 😉

- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x