Friday, March 29, 2024

BRD, randament al dividendului de 3%

Must Read

BRD Groupe Societe propune acționarilor distribuirea unui dividend brut de 0,32 lei/acțiune, al cărui randament net este sub 3%.

BRD Groupe Societe Generale (BRD) va distribui 223 milioane lei din profitul obținut anul trecut sub formă de dividende către acționari dacă aceștia vor aproba în Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor, în 14 aprilie, propunerea făcută de Consiliul de Administrație. Astfel, conform convocatorului, BRD ar urma să distribuie în data de 25 mai un dividend brut de 0,32 lei/acțiune, al cărui randament calculat la valoarea netă și raportat la prețul de piață de 10,60 lei/acțiune al titlurilor băncii, reprezentând închiderea de ieri de la Bursa de Valori București, este de 2,87%.

Chiar și pentru investitorii care au cumpărat pe minimul de la închidere, de 9,7 lei/acțiune, consemnat la închiderea ședinței de tranzacționare de la BVB din 24 februarie, randamentul dividendului nu ar fi decât de 3,13%.

Știrea nu a mișcat foarte mult piața, după prima jumătate de oră de tranzacționare titlurile cu simbolul BRD urcând cu 0,19%, până la prețul de 10,62 lei/acțiune, pe un rulaj de mai puțin de 13.000 de lei, potrivit platformei de tranzacționare a IFB Finwest.

- Advertisement -

Pe ordinea de zi a Adunării Generale mai figurează descărcarea de gestiune a administratorilor pentru exercițiul financiar 2015, aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul în curs, reînnoirea mandatului de administrator al lui Philippe Charles Lhotte pentru o perioadă de 4 ani și numirea societății Ernst & Young Assurance Services SRL ca auditor financiar al băncii pentru anul 2016.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x