Thursday, March 28, 2024

CEO-ul Biofarm, Danut Vasile, cumpara actiuni in companie

Must Read

Dănuţ Vasile, director general şi pre­şedinte al producătorului de medica­mente Biofarm Bucureşti (BIO), a cum­părat un pachet de 127.000 de acţiuni BIO printr-o tranzacţie la bursă, la un preţ total de 34.000 lei.

Acţiunile au fost cumpărate în şedinţa bursieră de marţi 8 martie la co­taţia de 0,269 lei per titlu. Pachetul tran­zacţionat repre­zintă 0,013% din capi­talul social. Pro­ducătorul far­ma­ceutic are o ca­pi­talizare de 266 mil. lei, în şe­dinţa de miercuri de la BVB preţul pe acţiune sta­bili­zându-se la 0,27 lei.

Vânzările companiei au crescut anul tre­cut cu 16%, la 149,7 milioane de lei (33,7 mil. euro), în timp ce profitul a urcat cu numai 5,6%, la 28 mil. lei (6,3 mil. euro), în urma costu­rilor mai mari cu materiile prime şi cu plata impo­zitelor.

Costurile înregistrate pentru materii prime şi alte consumabile au fost mai mari cu 30%, de 42,06 milioane de lei, în timp ce la capitolul alte cheltuieli din ex­ploa­tare compania a raportat 47,5 mil. lei, în urcare cu 11% faţă de 2014. Chel­tu­ielile de personal au urcat cu aproape 7%, la 22 milioane de lei.

- Advertisement -

De asemenea, profitul pentru anul trecut a fost afectat şi de cheltuielile cu impozitele, de aproape 5 milioane de lei, de peste şapte ori mai mari comparativ cu anul precedent. Acţionarul majoritar al Biofarm este SIF Muntenia, cu 51% din titluri, urmat de SIF Banat-Crişana, cu 22%, şi SIF Moldova, cu 13%.

Recent, Bursa de Valori Bucureşti a anunţat că acţiunile Biofarm vor ieşi din indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de companii, urmând a fi înlocuite cu cele ale Romcab Târgu-Mureş.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x