Wednesday, December 8, 2021

Cine sunt actionarii institutionali de la Electromagnetica

Must Read

În topul acţionarilor Electromagnetica SA Bucureşti (simbol bursier ELMA), companie cu o capitalizare de 104,78 milioane de lei, figurează administratorii fondurilor mutuale ale celor mai importante bănci din sistemul local – Banca Transilvania, Raiffeisen şi Erste (acţionarul majoritar al BCR). Cei trei au însă o participaţie redusă, de numai 1% din acţiunile Electromagnetica.

Cel mai mare acţionar instituţional al Electromagnetica este asociaţia salariaţilor, care deţine 29,63% din acţiunile companiei. Asociaţia salaria­ţilor deţine în total 200,3 milioane de acţiuni cu o valoare de 31 de milioane de lei la preţul pieţei. Al doilea cel mai mare acţionar al Electromagnetica este SIF Oltenia cu o participaţie de 24,93% care valorează 26 de milioane de lei.

Şi americanii de la Broadhurst Investment Limited aveau la începutul anului 2015 o deţinere de aproximativ 57,7 milioane de titluri, reprezentând 8,5% din acţiunile totale ale companiei, însă aceştia s-au retras, alegând să îşi vândă acţiunile până în al doilea trimestru din 2015.

Electromagnetica, producătorul şi furnizorul de energie şi corpuri de iluminat, a avut în anul 2015 o pierdere de 22,5 milioane de lei, faţă de profitul din 2014 de 7,5 milioane de lei. Conducerea companiei precizând că o amendă de 9 milioane de lei din partea Consiliului Concurenţei a fost un principalul factor al pierderilor reportate.

- Advertisement -

În vederea acoperirii pierderii din ultimul exerciţiu financiar, consiliul de administraţie le-a propus acţionarilor ca suma pierderilor să fie acoperită din rezervele societăţii şi cere împuternicire pentru a alege modalitatea de înregistrare în cele mai bune condiţii din punct de vedere fiscal.

Electromagnetica SA Bucureşti are o capitalizare bursieră de 104,78 milioane de lei, acţiunile companiei fiind tranzacţionate la preţul de 0,154 lei per titlu în cadrul şedinţei de tranzacţionare de vineri. În ultimul an acţiunile ELMA s-au depreciat cu 21,5%.

4-zf04-28mart-ok

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Peugeot va vinde în Europa doar mașini electrice după 2030

Marca Peugeot din grupul auto Stellantis care conține brand-uri precum Fiat, Opel și Alfa Romeo a anunțat că după...
- Advertisement -

More Articles Like This