Thursday, March 28, 2024

Conpet Ploiesti, ofera dividend cu un randament de 20%

Must Read

Conpet Ploiești propune un dividend brut de 7,30 lei/acțiune, al cărui randament la prețul de închidere de ieri este de 9,6%. Cotația a urcat cu peste 11% pe fondul acestei știri.

Titlurile transportatorului de țiței prin conducte Conpet Ploiești (COTE) se apreciază după primele două ore de tranzacționare la Bursa de Valori București cu 11,36%, până la prețul de 8,40 lei/acțiune, conform platformei de tranzacționare a IFB Finwest.

Catalizatorul acestei creșteri este anunțul pentru distribuirea unui dividend brut de 7,30 lei/acțiune (cu data plății 21 iulie). Calculat în valoare netă și raportat la prețul de închidere de ieri, de 7,72 lei/acțiune, acesta oferă un randament de 9,61%.

Deschiderea a fost cu “gap” și, în primele minute de tranzacționare, titlurile Conpet au atins chiar și un maxim intraday de 82,00 lei/acțiune, reprezentând o creștere de 13,57% peste referință. Cotația s-a menținut în zona de preț de la deschidere, pe fondul unor rulaje depășind cu puțin 788.000 de lei, care deja ar reprezenta a patra valoare de tranzacționare din ultima jumătate de an.

- Advertisement -

Chiar și la prețul de 80,40 lei/acțiune, titlurile Conpet sunt purtătoare ale unui randament net al dividendului de 8,63%, iar capitalizarea bursieră a companiei se ridică la 696,06 milioane lei (155,87 milioane euro).

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x