Friday, March 24, 2023

Constructii Napoca a primit avizul ASF pentru transferul la cota bursei

Must Read

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat prospectul întocmit în vederea admiterii acţiunilor emise de Societatea de Construcţii Napoca la tranzacţionare pe piaţa regle­mentată a bursei de la Bucureşti.

Societatea este una dintre firmele retrase de la tranzacţionare de pe RASDAQ odată cu închiderea acestei pieţe începând din octombrie 2015. Com­pania nu a finalizat transferul de pe piaţa RASDAQ la cota bursei până pe 24 octombrie 2015, nereuşind să obţină la timp acordul ASF pentru prospectul de admitere. Astfel, compania a fost de­lis­tată pe 27 octombrie 2015, odată cu ulti­mele companii rămase pe RASDAQ.

Napoca a aparţinut în trecut omului de afaceri Ion Ţiriac, dar din 2011 este controlată de omul de afaceri clujean Ioan Bene, care conform ultimelor ra­por­tări deţinea 76% din acţiuni. Bene este anchetat de DNA, fiind acuzat că l-a mituit pe Horia Uioreanu, fostul pre­şe­dinte al Consiliului Judeţean Cluj, pentru a obţine contracte, inclusiv cel pentru construirea unei piste a Aero­portului Cluj-Napoca.

- Advertisement -

Compania de construcţii a avut în 2014 o cifră de afaceri de 44 de milioane de lei şi un profit de 8,5 milioane de lei şi a fost prima dintre fostele „rasdace“ ai căror acţionari au hotărât mutarea pe piaţa reglementată a bursei de la Bucureşti.

Ultima capitalizare a societăţii, ale cărei acţiuni erau foarte puţin lichide, a fost de 14,8 milioane de lei. Napoca va intra într-un grup extrem de restrâns de „rasdace“ care au ales transferul pe piaţa reglementată.

Din cele aproape 1.000 de companii listate pe RASDAQ înaintea deciziei de desfiinţare a pieţei, doar cinci au finalizat în 2015 mutarea în liga principală: Albalact (ALBZ), IAR Braşov (IARV), Mecanică Fină Bucureşti (MECE), Romcab Târgu-Mureş (MCAB) şi Prebet Aiud (PREB).

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

500 km cu 6 kg de hidrogen: BMW scoate pe șosele mașinile cu hidrogen

BMW Group a prezentat primele automobile BMW iX5 Hydrogen, parte a unei flote-pilot care va fi utilizată la nivel...
- Advertisement -

More Articles Like This